Homologi, analogi i pochodne mefedronu, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
Witam,

W pewnym miejscu pojawilo sie 4-MBC (4-Methylbenzylcathinone).
[ external image ]
http://en.wikipedia.org/wiki/Benzedrone (link do wikipedii EN)

Co o tym sądzicie..? Na zagranicznych forach twierdzą, albo że jest to "prodrug" i że w organiźmie zamienia się w 4-MMC, albo że jest on przeznaczony do syntezy.
The benzyl group of 4-methyl-N-benzilcatinone can be easily removed by appro-tuna nitrogen deprotection reaction, to produce the 4-methyl-cathinone.This product for subsequent reaction of nitrogen methylation, produces mefedrone.
Co o tym sądzicie..? Próbował ktoś? A może sam w sobie byłby aktywny?
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2012 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawki: temat, formatowanie, czytelność. Dodano strukturę.
  • 211 / 2 / 0
Bzdury jakich mało. Co najwyżej w organiźmie może rozpaść się do 4-MC, ale z tym 4-MMC to już gruba przesada.
  • 1049 / 10 / 0
A jak dla mnie to jest ciekawy produkt. Jeden z nielicznych na ktory czekam, az bedzie mozna sprobowac.
  • 1521 / 73 / 0
Chemman pisze:
Bzdury jakich mało. Co najwyżej w organiźmie może rozpaść się do 4-MC, ale z tym 4-MMC to już gruba przesada.
Na jakiej podstawie stwierdziłeś że cząsteczka jednocześnie ulegnie debenzylacji i demetylacji?
tekst powyżej =/= prawda
  • 3449 / 124 / 8
Jakiej demetylacji? Odłączenie grupy benzylowej daje ni mniej ni więcej, tylko 4-metylokatynon. Co nie zmienia faktu, że analogiczny szlak metaboliczny benzfetaminy przechodzi przez amfetaminę oraz metamfetaminę, choć tylko w niewielkich ilościach. Głównym produktem metabolizmu benzfetaminy jest demetylobenzfetamina (śmieć) - myślę, że z ketonami jest podobnie. Czyli benzedron coś tam pewnie działa, ale bardziej szkodzi przez powstawanie prostych związków aromatycznych.
  • 1521 / 73 / 0
A co z grupą metylową przy pierścieniu aromatycznym? Odpadnie sama z siebie?
tekst powyżej =/= prawda
  • 3449 / 124 / 8
Gdzie ja coś takiego napisałem? Nie, nie odpadnie - wszak 4-metylokatynon ma ją na swoim miejscu...
  • 1521 / 73 / 0
[ external image ] - 4-metylometkatynon
[ external image ] - 4-metylokatynon
[ external image ] - N-benzylo-4-metylokatynon

Porównaj sobie mmc z mc a później oba z mbc po odcięciu grupy benzylowej.

pozwoliłem sobie skorygować wzory chemiczne. - surveilled
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012 przez Satif, łącznie zmieniany 2 razy.
tekst powyżej =/= prawda
  • 1179 / 9 / 0
Toc mnie się tez wydaje ze po debenzylacji zostaje 4-MC.
  • 3449 / 124 / 8
Tak właśnie jest, tylko pytanie z czym się wiąże powstały toluen i jak bardzo toksyczny jest ten prosty związek aromatyczny... ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.