Po wielu narkotykach doświadczyłem silnych doznań, ale słowo Euforia, podobnie jak Ekstaza kojarzą mi się z czymś przyjemnym. Co jeśli doświadczasz pełni "efektów ubocznych (i tych głównych)" a nie czujesz się zajebiście? To też euforia? Ekstaza bez ekstazy?
Silna euforia wg badaczy występuje po mefedronie, metkacie, 6-APB, obrej amfie itd. Ja osobiście pomimo występowania wszystkich efektów zamierzonych i ubocznych dawno nie miałem euforii...
-Kwestia definicji?
-Przećpania?
-NIENASYCENIA?
Przećpanie trochę odrzucam, bo bardziej przećpane forumowe mózgi doświadczają wciąż tego co nazywają "euforią" a u mnie rzadko.
@derb fakt, u mnie też najsilniejsza była po psychodelikach - z kilkunastogodzinnym ketonowym podkładem, ale Shulginowska piątka to nie jest doświadczenie powtarzalne, raczej przypadkowe (vide mój post w "najgrubiej, najdalej")
@toshiro mifune - właściwie ta prawdziwa też wynika z intoksykacji, ale dragami płynącymi wewnątrz nas. Różni się to sposobem dojścia do tej euforii, ale wciąż to chemia. Nie neguję, że to co innego, tylko nie zgadzam się z tym, że jedna jest wywołana chemią, a druga przychodzi z powietrza.
Powód: 4 edity
@toshiro, Zgadzam się z Tobą. Euforia, dobry nastrój, stan który wynika z osiągnięcia jakiegoś celu w swoim życiu jest motywatorem do działania, nadaje sens naszej egzystencji. Z kolei taki prze-zajebisty stan wynikający z ućpania często niestety jest lokomotywą w kierunku samodestrukcji. Nie to że się mądrze bo sam nie jestem wolny od nałogów ;] Sad but true
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.