Btw, co do tej stęchlizny z wód biedronkowych - też to wyczaiłem i zdecydowanie mnie odrzuciło, ale kiedy nieraz przelałem z butelki takiego Żywca czy Cisowiankę, to też szło wyczuć chlorowaną kranówę. Stawiam, że to w dużej mierze kwestia butelki i ewentualnej metody/higieny napełniania jej.
Pozdro Bakoosiowy, wiesz co dobre!
Bakoosiowy pisze:Co po niektórzy pisali o 2l wody dziennie, ja gdy jestem w pracy staram się nie schodzić poniżej 3l/8h + jakieś 1.5-2l w domu czyli +/- 5l wody dziennie.
Latem nawet 7-8l wody. Ale u mnie to taki nawyk, związany z ćwiczeniami na siłowni.
meehoo pisze:Która woda do 3 zł jest najzdrowsza?
Sporo osób wspomniało że Żywiec prowadzi komercje i że w ogóle jest do duszy...
Dawno temu piłem Żywca wraz z ciotką jak dopadał nas kac, w owych czasach nie widziałem żadnej reklamy tej wody i po prostu nam smakowała jak i po dzień dzisiejszy. NIe jestem znawcą wody ale przekonaliście mnie by popróbować zasmakować innych wód(niby woda to woda :-p )
Od jutro zaczynam próbować wszystkie wody kończące się na "...anka", są to mineralizowane.
Każda woda na pewno jest lepsza od mojej kranówy. Nie patrze na ilość wapnia czy magnesu bo tego i tamtego mam pewnie braki a, liczenie każdego miligramu nie leży w mojej naturze.
Ja tu pitu pitu a herbatka sama się przecież nie zrobi ;-) Peace!
whisperer pisze:Każda woda na pewno jest lepsza od mojej kranówy.
Nie widziałeś mojej wody, potrafi być mętna albo podchodząca pod rdzawy kolor :-D
Z tej racji wiem że się nie mylę, owszem może i jest zdatna ale sam fakt jak wygląda już mnie zraża, może to wina rur albo coś, nie wiem, nie znam się, nie jestem hydraulikiem - tyle co trochę w MARIO pograłem ;-)
whisperer pisze:Nie widziałeś mojej wody, potrafi być mętna albo podchodząca pod rdzawy kolor :-D
Tymczasowo jednak mnie przekonałeś - woda butelkowa przynajmniej nie ma rdzy i sików. Chociaż...
Dzisiaj zakupiłem 2 butelko Polaris z Biedronki, daje rade :-p
Co do smaku, to ostatnio na mj miałem taką rozkminę, że konkretny smak wody jest postrzegany przez społeczeństwo jako brak smaku.
http://www.cukrzycaazdrowie.pl/Files/fi ... 20wody.pdf
Ciekawa, nie powiem ;)
:)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.