Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2362 / 28 / 0
To kłucie to pewnie od psylocyny, a Ty się ciesz że masz jeszcze wątrobę :nuts:
BS
luminal_100
  • / / 0
Ja tez mialem splesniale gibony i nic z nimi nie kombinowalem zrobilem wywar efektów ubocznych brak oprocz wielkiej bomby w glowie
  • 168 / 11 / 0
Kiedys kiedys jak bawilem sie w hodowle w wiekszosci tekow hodowlanych wspominali o tym aby pod zadnym pozorem nie jesc splesnialych - moga miec w sobie mase nieciekawego syfu dla organizmu.
  • 1392 / 10 / 0
Wytłumaczcie mi, jak wygląda spleśniała łysiczka? Stare grzyby po pewnym czasie robię się oklapłe, czernieją. To już jest to, co może być tak niebezpieczne, czy może jeszcze nie? Może pojawia się jakiś nalot, czy coś?
  • 168 / 11 / 0
dsn: te co ja uprawialem, mexykance, zawsze jak plesnialy to albo cos nowego na nich roslo, nalot plesniowy (taki szarawy) albo robily sie takie czarnawe i obumieraly. Lysic splesnialych to w sumie nie widzialem ale to pewnie dlatego, ze syfa najlatwiej zlapac w domowej uprawie. Na dworze jest to niespotykane, jak grzyb jest jeszcze w fazie wzrostu - sam sie broni + kiepskie warunki do indukcji zakazenia obcym grzybem czym jakims innym syfem. Wg mnie obumierajace grzyby nie sa szkodliwe, pod warunkiem ze nic na nich w czasie od umarcia nie zakielkuje. Lepiej nie ryzykowac i poszukac (wyhodowac) jakies swiezaki! :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.