Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2362 / 28 / 0
To kłucie to pewnie od psylocyny, a Ty się ciesz że masz jeszcze wątrobę :nuts:
BS
luminal_100
  • / / 0
Ja tez mialem splesniale gibony i nic z nimi nie kombinowalem zrobilem wywar efektów ubocznych brak oprocz wielkiej bomby w glowie
  • 168 / 11 / 0
Kiedys kiedys jak bawilem sie w hodowle w wiekszosci tekow hodowlanych wspominali o tym aby pod zadnym pozorem nie jesc splesnialych - moga miec w sobie mase nieciekawego syfu dla organizmu.
  • 1392 / 10 / 0
Wytłumaczcie mi, jak wygląda spleśniała łysiczka? Stare grzyby po pewnym czasie robię się oklapłe, czernieją. To już jest to, co może być tak niebezpieczne, czy może jeszcze nie? Może pojawia się jakiś nalot, czy coś?
  • 168 / 11 / 0
dsn: te co ja uprawialem, mexykance, zawsze jak plesnialy to albo cos nowego na nich roslo, nalot plesniowy (taki szarawy) albo robily sie takie czarnawe i obumieraly. Lysic splesnialych to w sumie nie widzialem ale to pewnie dlatego, ze syfa najlatwiej zlapac w domowej uprawie. Na dworze jest to niespotykane, jak grzyb jest jeszcze w fazie wzrostu - sam sie broni + kiepskie warunki do indukcji zakazenia obcym grzybem czym jakims innym syfem. Wg mnie obumierajace grzyby nie sa szkodliwe, pod warunkiem ze nic na nich w czasie od umarcia nie zakielkuje. Lepiej nie ryzykowac i poszukac (wyhodowac) jakies swiezaki! :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.