05 stycznia 2023Zgienty pisze: Odpowie mi ktoś kto zna sprawę z autopsji? Czy za zarzut pobicia w przypadku wcześniejszej sprawy za spowodowanie obrażeń poniżej 7 dni można się wjebać na sanki?
Sanki za pobicie poniżej 7 dni nie ma szans, o ile to nie był Jarek K. lub jego kot. Za powyżej 7 dni zależy co uszkodziłeś, na ile i jak mocno. Za np ciężki uszkodzenie ciała jak najbardziej, ale to inny paragraf niż "pobicie". Musisz sprecyzować.
Tak czy siak MUSISZ mieć adwokata swojego (a nie państwowego), bo zawsze to się opłaca. Bez adwokata ciebie zagonią i możesz nawet trafić do aresztu. Z adwokatem jest zupełnie inna sprawa. Te 1000zł za adwokata to zawsze taniej niż 2-3 miechy na Montelupich, czy Rakowieckiej;), czy gdzie tam masz ochotę na ferie pojechać...
PS. Warto było tego kogoś jebnąć? Ja kilka lat temu miałem też na pięści gościa powyżej 7 dni i akurat warto było. Sąd orzekł moją winę, ale kary nie było;) Warunkowo umorzył postępowanie na rok. W tym kierunku też Tobie proponuję iść.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.