Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 171 / 6 / 0
Nie bola mnie flaki, jadlem thiicodin przez kilka ladnych lat codziennie, wiec chyba dla tego htp nie jest mi straszne. Kupilem jeszcze tyrozyne 500mg, tongat ali chyba 750, kwas asparaginowy oraz l dope koncentrat 200:1. Jak to polaczyc? Do tego lykam magnez, zestaw witamin i zurawine. Jem tez duzo owocow. Aaaa dodatkowo 14 mg buprenorfiny kazdego dnia(tabletki podjezykowe). Jak to lykac i kiedy? Pracuje na dwie zmiany. 6-14 lub 14-22. Czasem 7 dni w tygodniu. Prace fizyczna, bardzo ciezka( dostalem tez nitric oxide 500mg, jod i wit D). Prosze o pomoc w rozpisce ;) Pozdrawiam.
  • 299 / 11 / 0
L tyrozyne polecam brać rano na czczo 1,5g, stosuje jak rano trzeba wstac a jointowy kac doskwiera, potrafi pobudzic umysł i dać troche motywacji do pracy, do tego zielona herbata (jak pamietam L tyrozyna dobrze dziala z zielona herbata)
Faktem jest i nie ma co kryć
Chcesz się stąd wyrwać to swoją szansę chwyć dzieciak
Tylko jak jak tu wszystkiego brak
Brak mieszkań brak pracy pieniędzy też brak
Jedynie zarobiona może być firma „krzak”
Faktem jest przed nieznanym strach
  • 3406 / 534 / 0
No nie brałem jakiś czas 5htp, postanowiłem kupić(tym razem od chemicznych), wczoraj zapodałem 200mg na sen(proch), i naprawdę spoko, nawet lekkie zdziwienie, weszło - ciepełko, i leżałem aby zasnąć (dzień wcześniej było całkiem inaczej,bez 5htp).

Może to nie były LDki, ale zasnąłem i od razu pamiętałem swój sen, wybudziłem się i ponownie(ten sam sen) i chyba jeszcze raz tak, aż w końcu wybudziłem się i zachciało mi się lać, 2-3 razy wbijałem w sen z bardzo dokładnym 'skanowaniem' snu. Wróciłem do łóżka i padłem aż do samego rana, i zdecydowanie lepiej się wyspałem. Wcześniej miałem od zdrowych, który był wyczuwalny ale nie wiem czy aż tak, jak dobrze pamiętam to kolor 5htp różni się(aktualnie biały, u zdrowych chyba był brązowy). Tak więc fajnie, bo kupiłem sporo innych rzeczy, 5htp suplementuje dalej, zobaczymy dalszy przebieg.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 171 / 6 / 0
Ja mam bialuski proch w kapsulkach. Wyglada jak maka ;)
  • 1 / / 0
Właśnie kupiłem 100 pix po 100mg i jak to najlepiej stosować, chce poprawić nastrój bo ciężki okres mam ostatnio, jakoś zmotywować do działania.
Myślę żeby lyknac 2 po 100 mg rano tak z godzinę po przebudzeniu i 1 jedna na noc z 1, 5 godz przed snem. Tak na dobry początek co sądzicie?
  • 1 / / 0
Ile prawidłowo mg 5htp na kg masy ciała powinno się przyjmować?
Jak dobrać odpowiednią dawkę?
Mam 5htp z Nanga
  • 8 / / 0
Witam.

Przeczytałem troche stron wątku, i sporo osób pisze, że po przyjęciu na pusty żołądek z rana 5-htp nastrój poprawią się do południa, a potem jego działanie zanika.

Myślicie, że przyjmowanie 5-htp w dawkach podzielonych np. 200mg z samego rana na pusty żołądek i 200mg przed obiadem to będzie dobra opcja, żeby przedłużyć działanie antydepresyjne 5-htp?

Aha, i mocno zamula te 5-htp w ciągu dnia? Sporo osób bierze go na sen, ale ta opcja mnie nie interesuje - jedynie działanie antydepresyjne 5-htp, a zapewne brane 5-htp tylko w nocy przed snem niweluje wtedy działanie antydepresyjne następnego dnia.
  • 640 / 118 / 0
Warto spróbować mniejszych dawek (50-100 mg), ale kilka razy w ciągu dnia, kiedy czuć, że już puszcza. I stosować raczej doraźnie.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 270 / 26 / 0
Ja aktualnie jem 3x po 100mg i jest ok. Brzuch nie boli, może na początku trochę mnie czyściło ale teraz już przeszło.
Z czym można połączyć aby 'wzmocnić' działanie 5htp?
Czy organizm wyrabia tolerkę na to?

Ogólnie to jestem w szoku, być może miałem duże braki serotoniny i dlatego 5htp na mnie tak działa ale jestem pozytywnie zaskoczony. Osobiście zauważyłem, że tak po około 90 minutach po przyjęciu mam najlepszy humor:).
Zastanawia mnie jedno czy są jakieś interakcje z alkoholem? Ostatnio miałem kilka ciągów. Ogólnie nie idzie się spić i zero kaca.
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 234 / 11 / 0
To jak na kogo działa 5-htp zależy od tak wielu osobistych czynników że ciężko w ogóle coś poradzić. Tak czy inaczej żeby zadziałało trzeba brać na pusty żołądek, albo kiedy przez ostatnie 2-3h nie jadło się żadnych białek. Za duża dawka typu 200-300+ nie zwiększy pozytywów tylko głównie efekty uboczne z nudnościami/wymiotami na pierwszym miejscu. Brana za długo bez przerwy może mieć długotrwałe negatywne konsekwencje jak choćby rozregulowanie produkcji serotoniny. Efekty są zwiększone (mocno) przez ssri. Zwiększone/zmienione są przez moklobemid.
Dziurawiec podbija działanie. DXM też. Dla osób świeżych w temacie w. wymienionych substancji, na których działają one wyraźnie i silnie nie zmniejszając mocno dawki 5htp stwarzamy sobie realne ryzyko zespołu serotoninowego. W przypadku miksowania stosować zasadę "start low and slow".
Substancją użyta prawidłowo działa wyraźnie na większość ludzi, ale nie na wszystkich tylko pozytywnie.

Największe - pamiętać że to nie narkotyk. Jak 150mg działa na nas dobrze to nie oznacza że 300 zadziała jeszcze lepiej - bo raczej zadziała tak że pozytywy znikną stłumione negatywami.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?