Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 3649 / 998 / 2
SKRACAJCIE cytaty lub używajcie funkcji
[mention]nazwauzytkownikadoktoregosiezwracacie[/mention]
[mention]hertz[/mention] ogarnij się, bo zaraz zdobędziesz lvl4 i bana za dezinformację. W dupę kurkumę z pieprzem? Tej formy dystrybucji jeszcze nie przewidziałem.
16 stycznia 2018rozowytygrys pisze:
blackgoku, dzięki za radę.

Pozwól, że dopytam o jeszcze dwie rzeczy. PRL-8-53 dołączyć do stacku czy zamienić z którymś ze składników?

Kurkuma z pieprzem, widziałem, że przewija się bardzo częstow tym wątku, ale jakie ma właściwie zastosowanie w moim przypadku ? Z tego co kojarzę poprawiające nastrój ?
PRL-8-53 nie da się niczym zamienić. HDACi to i kurkuma, ale o wiele, wiele słabsze HDACi. No chyba że masz full kasy to możesz zainwestować w Vorinostat - też silny HDACi stosowany przy nowotworach. Kurkuma z pieprzem jest inhibitorem acetylazy i transferazy histonowej dzięki czemu "łopatologicznie" masz możliwość przypomnieć sobie to czego się nauczyłeś, a to co się uczysz zapadnie Ci bardzo głęboko w pamięci.
16 stycznia 2018cannabis sativa pisze:
---/wycięto/---

możesz mi powiedzieć jak to jest. Bo jakbym teraz zapalił to wiem z doświadczenia, ze na okres 1h/2h koncentracja i bystrość chwilowo by mi się poprawiły. OD czego to zależy?

Skracaj cytaty funkcją mention /black goku
To tylko obłuda, że by Ci się poprawiło. To nałóg. Tak samo jak "poprawia się" alkoholikowi jak się napije. Zero używek tego typu. Chyba, że chcesz, żeby było jeszcze gorzej.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 10 / / 0
[mention]blackgoku[/mention] nie miałem na myśli zamiennika prl. Chodzili mi o to czy któryś z pozostałych nootrpow które stosuje nie koliduje z prl.

Czyli i prl i kurkuma wpływają na pamięć tylko z rożna intensywnością.

Pytałem tez o motywacje. Czy na nią można wpłynąć suplementami czy tylko pozostaje ćwiczyć silna wole :D
  • 3649 / 998 / 2
Nie koliduję, bo PRL działa synergistycznie ze wszystkimi (według mnie) nootropami podkręcając skuteczność ich działania. Z tego co wiem, to PRL koliduje jedynie z kwasem walproinowym.

Na motywację dobry jest bupropion. Dostaniesz na receptę.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
  • 2990 / 1646 / 35
Chciałeś blakus powiedzieć niech weźmie na palenie, fakt bupropion musi mieć czas na rozkręcenie się ale motywacja rośnie i koncentracja idzie to odczuć.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 1 / 0
Kiedyś na pierwszej stronie(wydaje mi się ze w tym temacie) było wymienione sporo substancji(z linkami i szerokim opisem) na doping mózgu ma to ktoś gdzieś ? I czemu zostało usunięte? Jeśli misie coś pomyliło i kojarzycie możecie mi to podesłać
  • 14 / 1 / 0
[mention]blackgoku[/mention]

To była tylko odpowiedź na posta streetart.
Generalnie używam soli himalajskiej nie licząc jakichś gotowych przypraw.
Kurczak codziennie to jeszcze takie przyzwyczajenie z czasów "siłki" :F Czasami wrzucę jakiegoś indyka, schab lub rybkę także może obędzie się bez stanika ;)

Mówisz, żeby potas i wapń wrzucić w suplemencie?
  • 3649 / 998 / 2
[mention]coka
[/mention]doping-mozgu-t26568.html#p619408

[mention]kkubanczykk[/mention]
Chodzi o zbilansowaną, zdrową dietę. Jasne, mamy zimę, ciężko o świeże warzywa owoce. Zresztą, do Polski gównie trafia gówniane pożywienie z Hiszpanii lub odpady z krajów zamorskich/zaocenicznych, dlatego: trzeba się suplementować. Nie jest to coś strasznego. Jak używasz soli himalajskiej to dobrze, chociaż ja sam praktycznie nie używam soli do czegoś innego niż solenia mojej nootropowej wody. Do tego wrzucasz cytrynian potasu przykładowo taki jak w załączniku. To takie maluteńkie kryształki. Wystarczy szczypta. Poza tym cytrynian jest bardzo dobrze przyswajalny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 9485 / 1865 / 2
Nt cytrynianu potasu mozna poczytac tu
https://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=1926

[mention]jqsxx[/mention] w odpowiedzi na pw.
Przyjmij sobie 2 miesiace na poprawe dopy i sero.
2 tyg ginkgo biloby i bacopy monieri
Pozniej 2 tyg zen szenia koreanskiego i bacopy.
Potem pomyslimy.
Mozesz poczytac o ashwagandze.

Do tego inozytol i dwuwinian choliny.
Na noc tryptofan a za dnia tyrozyna.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 288 / 20 / 0
jakie suple polecacie po wyjściu z antydepresantów a dokladnie paroksetyny ? myśle ashwagandha z 1 g nawet dziennie. Na noc: 200 mg 5-htp, 3 g melatoniny, 300 mg magnezu. Co byście jeszcze dorzucili
  • 24 / 5 / 0
[mention]Kamral[/mention]
Myślę, że użycie naturalnego SSRI takiego jak dziurawiec by nie zaszkodziło, lecz efekty dopiero po min. 4 tygodniach regularnego stosowania.
Dobrze się łączy z brahmi i różancem górskim wpływając też na gospodarkę serotoninową.
Na noc zamiast gotowca 5-htp i melatoniny użył bym l-tryptofanu , co jest zdrowszym i bezpieczniejszym wyjściem na dłuższą metę .
Nie zapomnij o zdrowych tłuszczach, kwas ach, omega 3 i 5
Czasem nie ma czasu.
Dotychczas nawet był.

A kto by to liczył...?
sinsonasin@gmail.com
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.