Na trzezwo ciezlo mi przebic 140/90
Predzej juz spada na np 80/50
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
175/110, puls 130
Na co dzień mam coś ok. 120/75, nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że jest w normie - nie zdarzają mi się "skoki".
taurinnn pisze:Aktualizacja: puls 231 (bez tętna), z miesiąc temu. Torsade de pointes.
Najwyższe ciśnienie, jakie pamiętam, to 190/110 i 163/139. Najwyższe tętno: 170 podczas trzepotania przedsionków.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze: Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
Objawy przed? Często nie ma żadnych. U mnie za pierwszym razem również nie było właściwie żadnych, tylko na minutę (lub mniej) przed odcięciem - gwałtowny spadek ciśnienia, mroczki przed oczami, silne kołatanie serca i duszność. Za drugim razem torsade de pointes dostałam po prostu w trakcie napadu tężyczki.
Rokowania? Przeżycie wynosi około 45%, w warunkach pozaszpitalnych - często zaledwie kilka… (brak wiedzy i świadomości w społeczeństwie pokutuje…). Mi samej nic konkretnego nigdy nie mówiono na ten temat, oprócz mieszania w leczeniu i ew. zlecania badań. Czyli polska służba zdrowia wypisz wymaluj… ;)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.