Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
przepraszam, że się odezwałem. życzę udanego dnia
(Mt 10, 33).
Kwestia poglądów jest problematyczna, i za same poglądy, o ile nie są skrajne i godzące w forum, nie karamy. Pisząc poglądy mam na myśli rzeczy typu "wolny rynek jest dobry", "tolerancja jest ważna".
Choć do Knajpy podchodziłbym z dystansem, to i tam działa regulamin z punktem o dezinformacji.
Nie chcę wchodzić na pole "teorii spiskowych", bo to grząski grunt, ale, choć niejedna okazała się prawdą, są niezgodne z oficjalnymi faktami i póki nie ma jasnych dowodów, to nie będą. Niemniej jednak i dla nich znajdzie się miejsce. Byle nie tutaj, w dziale technicznym.
Owszem, kiedyś była na forum większa swoboda i osobiście uważam, że aktualne posortowanie miejsca na dane wypowiedzi wyszło na dobre. Ciężko mi znaleźć coś merytorycznego z czasów, gdy forum jeszcze raczkowało.
No i co do konfliktu mod - user, nad modem, w razie czego, stoi jeszcze administracja, więc nie ma takiej samowolki, by banować za ściśle subiektywne rzeczy.
@Pakio161820, na ten moment masz zero ostrzeżeń, a czy grozi Ci warn, to już zależy od Ciebie.
Przepraszam za offtop i już uciekam do Tasiemca, miłego dnia wszystkim.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Dyskusja „co to jest dezinformacja“ musi być prowadzona na konkretnym przykładzie, bo nie można w sposób ogólny określić co jest prawdą – to chyba jasne.
Moderacja dokłada starań by forum nie było zarzewiem teorii spiskowych i ja jestem osobiście odpowiedzialny za tę politykę – nie po to mamy domenę info, by tolerować wymysły że szczepionki powodują autyzm, albo że 5G smaży ptaki w locie.
@tur3k Dzięki, miło mi.
12 sierpnia 2020surveilled pisze: Moderacja dokłada starań by forum nie było zarzewiem teorii spiskowych i ja jestem osobiście odpowiedzialny za tę politykę – nie po to mamy domenę info, by tolerować wymysły że szczepionki powodują autyzm, albo że 5G smaży ptaki w locie.![]()
Szanuję.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Foliarze mogą sobie wypisywać bzdury w teoriach spiskowych, ale temat o koronie niech lepiej zostawią w spokoju.
Jeszcze raz brawo!
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.