Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
przepraszam, że się odezwałem. życzę udanego dnia
(Mt 10, 33).
Kwestia poglądów jest problematyczna, i za same poglądy, o ile nie są skrajne i godzące w forum, nie karamy. Pisząc poglądy mam na myśli rzeczy typu "wolny rynek jest dobry", "tolerancja jest ważna".
Choć do Knajpy podchodziłbym z dystansem, to i tam działa regulamin z punktem o dezinformacji.
Nie chcę wchodzić na pole "teorii spiskowych", bo to grząski grunt, ale, choć niejedna okazała się prawdą, są niezgodne z oficjalnymi faktami i póki nie ma jasnych dowodów, to nie będą. Niemniej jednak i dla nich znajdzie się miejsce. Byle nie tutaj, w dziale technicznym.
Owszem, kiedyś była na forum większa swoboda i osobiście uważam, że aktualne posortowanie miejsca na dane wypowiedzi wyszło na dobre. Ciężko mi znaleźć coś merytorycznego z czasów, gdy forum jeszcze raczkowało.
No i co do konfliktu mod - user, nad modem, w razie czego, stoi jeszcze administracja, więc nie ma takiej samowolki, by banować za ściśle subiektywne rzeczy.
@Pakio161820, na ten moment masz zero ostrzeżeń, a czy grozi Ci warn, to już zależy od Ciebie.
Przepraszam za offtop i już uciekam do Tasiemca, miłego dnia wszystkim.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Dyskusja „co to jest dezinformacja“ musi być prowadzona na konkretnym przykładzie, bo nie można w sposób ogólny określić co jest prawdą – to chyba jasne.
Moderacja dokłada starań by forum nie było zarzewiem teorii spiskowych i ja jestem osobiście odpowiedzialny za tę politykę – nie po to mamy domenę info, by tolerować wymysły że szczepionki powodują autyzm, albo że 5G smaży ptaki w locie.
@tur3k Dzięki, miło mi.
12 sierpnia 2020surveilled pisze: Moderacja dokłada starań by forum nie było zarzewiem teorii spiskowych i ja jestem osobiście odpowiedzialny za tę politykę – nie po to mamy domenę info, by tolerować wymysły że szczepionki powodują autyzm, albo że 5G smaży ptaki w locie.![]()
Szanuję.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Foliarze mogą sobie wypisywać bzdury w teoriach spiskowych, ale temat o koronie niech lepiej zostawią w spokoju.
Jeszcze raz brawo!
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.