Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 2008 / 496 / 0
28 marca 2021jakmnich pisze:
Cześć, od jakiej dawki MPH najlepiej zacząć, żeby nadawało się do nauki ?
Od 5 mg.
  • 204 / 30 / 0
Osobiście zawiodłem się na metylofenidacie. Liczyłem na pobudzenie, poprawę nastroju. Może kwestia dawki lecz zawsze byłem mocno wrażliwy na wszelkie substancje.
Niestety Jedyną substancja, która maskuje moja depresję i daje uczucie szczęścia jest tramal, który towarzyszył mi prawie połowę mego życia.
Wracając do metylofenidatu. Dawał on jakieś pobudzenie. Pozwalał trochę więcej pracować lecz jego wpływ na nastrój był u mnie znikomy.
Jak już wspomniałem w innym wątku o wiele lepiej wspominam bupropion, który działał przez 2 tygodnie ale były to jedne z piękniejszych chwil ;)
  • 149 / 20 / 0
Przecież MPH nie ma żadnego działania podnoszącego humor, może go jedynie obniżyć jak się będzie nieprawidłowo go stosowało
  • 494 / 134 / 0
Nie jest to prawda. Ja już dawno przekroczyłem rozsądne dawki MPH, natomiast te wyższe z pewnością, jak to mówisz "podnoszą humor". Zgadzam się z ogólnie panującym tu przeświadczeniem, że potencjał rekreacyjny MPH jest słaby, ale nie lekceważyłbym go.

PS: Nigdy nie doświadczyłem obniżenia nastroju po MPH. Wyjątkiem były dni, w których w wyniku natłoku pracy w ogóle nie spałem, brałem MPH, po czym wieczorem następnego dnia byłem nie do życia. Ale tak samo mam po nieprzespanej nocy bez MPH.

PS: Ktoś wypowiadał się tu nt. połączenia sulpirydu i MPH, bodajże @misspill jeśli dobrze kojarzę. Czy mogłabyś pokrótce przybliżyć temat? Nie bardzo wiem, czy szukać tego wątku tutaj, czy w neuroleptykach, czy w minimalizacji zejściu po stymualntach etc. Z góry dzięki. Studiujesz jeszcze lek?

Przy okazji cześć wszystkim, to mój pierwszy post.
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 1174 / 22 / 15
Jak widzę obecne ceny rynkowe preparatów z MPH to po prostu niedowierzam. 300zł za op 10mg? Serio?
Coście skurwysyny uczynili z tą krainą
@beatnik Właśnie nad rozdzielaniem tych kuleczek się zastanawiałem zawsze. Jak je chcesz rozdzielać i na jakiej podstawie? Wyrzucisz białe czy niebieskie? Które to metylofenidat a które coś innego i co to, to coś innego?
Kurwa ludzie, kupcie sobie moździerz. Ja nawet nie kupowałem tylko zrobiłem domowy z blaszanego garnuszka i opakiowaniu po dezodorancie w kulce. Rachu ciachu i CR zmienia się w IR.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 22 / 15
Nie mogę edytować - mam pytanie.
Concerta jest opisana jako lek o przedłużonym uwalnianiu
Medikinet CR z koei o "zmodyfikowanym" uwalnianiu.

Czy jest jakakolwiek różnica między nimi?
Aha - i ktoś tam mówił że jest 50/50 kuleczek białych i niebieskich. Nie liczyłem czy rzeczywiście, ale skądś zasłyszałem, że natychmiastowo uwalnia się 1/3 dawki. Pozostałe 2/3 zostaje "na później". Ale to tylko słyszałem, a palę dużo alfy %-D
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2008 / 496 / 0
Concerta - około 22% dawki to natychmiastowe uwalnianie.
Medikinet CR - 50% dawki to natychmiastowe uwalnianie.
  • 370 / 37 / 0
@WaWe niebieskich kuleczek zawsze jest więcej
  • 92 / 11 / 0
Trochę ponad miesiąc później, z początkowego zachwytu, który tu zresztą opisywałem %-D pozostało rozczarowanie i niezrozumienie. Obecnie concerta 36mg, jedna rano, ale zamiast poprawiać koncentrację - tak jak to się działo na początku - tylko bardziej mi ją rozpierdala %-D Problemy ze skupieniem, po uspokojonym rytmie serca pozostało wspomnienie, bo teraz ciśnienie 150/100 + 130 tętno to dla mnie norma. Kurwwwwwwwww! A najgorzej, że już przerobiłem wszystkie leki, które miałyby naprawić moją koncentrację, pozwolić się skupić itp itd. i tak naprawdę wierzyliśmy z lekarzem, że MPH to będzie ten ostatni, ale celny strzał. :-(
Annie Crawford is an FBI Agent. She is a mentally disturbed woman who constantly sees hallucinations. She is suffering from bipolar disorder, and takes excessive amounts of Lunatrix and is extremely paranoid
  • 2008 / 496 / 0
Spróbuj zmniejszyć dawkę. 36 mg dla początkującej osoby to bardzo dużo. Tym bardziej, że przy MPH w dawkach terapeutycznych potrafi występować odwrotna tolerancja. Nie łącz z kofeiną.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.