Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Wydaje mi się, że skutki uboczne są za słabo pokazane, a legalność tych środków zbyt je zakrywa.
Może przy mocniejszej chęci palenia trzeba pokazywać silniejsze skutki uboczne, które są bardzo częste.
Znając młodość wiem, że wielu ludzi je wybiera z chęci "sprawdzenia się" bo rozumiesz "mam taką tolerkę i takie zdrowie".
Ale zapalić coś mocniejszego, nie znaczy, że bezkarnego, bo jesteśmy silni.
Mocniejsze często znaczy, że szybciej może Cię złamać.
Może powinniśmy być bardziej otwarci w tych sprawach?
Jeżeli mój kumpel przy kannach aż tak się bawi, to ja powinienem mu to jeszcze bardziej dobitnie pokazać, aż mi uwierzy.
I ominą go te uboki.
12 maja 2018TenMalyKarakan pisze: Syntetyczne kanna to rzeczywiscie najgorsza grupa substancji czy tylko ludzie majacy zle doswiadczenia demonizuja?
09 maja 2018Triptamine77 pisze: nikt nie chce tego palić bo się boją (słusznie zresztą), a palą tylko zwolennicy mocnej pizdy którzy wiedzą na co się piszą. Nie jestem na czasie i nie wiem jak ten problem wygląda w całym kraju, ale u mnie już nie istnieje.
"Pryskanie" słabego zioła?
Przy odpowiednim doborze kannabinoidów (nie mogą być zbyt karające) i zmieszaniu ich z naturalnymi występującymi w marihuanie ciężko odróżnić zioło mocne od podrabianego.
A jak ktoś pali powiedzmy trzeci raz w życiu to może nie odróżnić zwykłej maczany na np. podbiale od naturki, bo diler mu powie że to konopia tylko pokruszona, albo rzadki gatunek z Holandii...
To jest największy problem z syntetykami - dawanie ich nieświadomym ludziom.
12 maja 2018TenMalyKarakan pisze: Syntetyczne kanna to rzeczywiscie najgorsza grupa substancji czy tylko ludzie majacy zle doswiadczenia demonizuja?
Paliłem z swoim życiu maczany które naprawdę mi podchodziły. Jedna była na UR-144 i dała mi dwudniowy afterglow antydepresyjny.
Paliłem też gówna i dostawałem kardioakcji i paranoi, myśląc że to marihuana.
Przy stosowaniu nie w ciągach i ostrożnym dawkowaniu, syntetyczne kannabinoidy całościowo nie są bardziej szkodliwe od np. beta-ketonów.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
Pisałeś nie dawno o maczanie na konopi siewnej, mógł byś polecić jakiś lekki kannabinoid dostępny w pl który by się fajnie z tym komponował? Czy nic wartego uwagi i lepiej dać sobie spokój?
Pij eter, będziesz wielki
15 maja 2018Triptamine77 pisze: Pisałeś nie dawno o maczanie na konopi siewnej, mógł byś polecić jakiś lekki kannabinoid dostępny w pl który by się fajnie z tym komponował? Czy nic wartego uwagi i lepiej dać sobie spokój?
Testowałem:
EG-018 - mimo braku tolerki nie poczułem w ogóle, ale ludzie raportują że działa i jest lajtowy, może trafisz na lepszy sort
UR-144 ale to w sferze marzeń (moim zdaniem dorównywał marihuanie, i bez fluoru, ale już nielegalny)
Są też naturalne rośliny (inne niż konopie) które "działają", w miksie z przemysłówką fajnie wypada kanna (sceletium).
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.