Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 368 / 10 / 0
NIGDY nie zapomnę jak byłem traktowany gdy byłem młody i słaby. Nie zapomnę bicia, wyzwisk, wstydu, odrzucenia, bezsilności. Zbyt wiele gówna. Teraz jestem duży silny i bez żadnego współczucia czy empatii. Nikomu nie wyjdzie to na dobre lol
  • 678 / 1 / 0
Wyjebki w kosmos po ponad 20mg 2cp, kiedy w samych kalisrakach, z zarzyganą koszulą przez całą noc rozmawiałem z bogami starając się wywinąć od śmierci z przedawkowania D:
delikatny jestem na zwale.
  • 83 / 2 / 0
somersby pisze:
Trudno to nawet nazwać przeżyciem, ale... nigdy nie zapomnę wrażenia, kiedy będąc na DOCu ugryzłam jabłko. To jedno z najbardziej wyrazistych wspomnień jakie mam :). To była kosmiczna przygoda.

Ja tak mialem z ananasem po kwasie, synestezja w gebie.
  • 255 / 8 / 0
te dni w ktorych energia tryska uszami ,wszysto masz ogarniete na 200 % nic cie nie martwi niczego sie nie oawiasz i wiesz ,ze bedzie dobrze .
  • 1292 / 8 / 0
Nie zapomnę ostatniego sylwka, MDMA, alkoholu, THC, grzybów, koksu i buprenorfiny. No kurwa, mix idealny.
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2013 przez SzatanskiSkoczek, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 37 / 1 / 0
nie nie zapomne tego jak stoje u ziomka na balkonie w letnia noc, pale fajke i popijam piwo. jest bardzo spokojnie, slucham dzwiekow odleglej autostrady. gdzieniegdzie widze lekkie swiatla. euforia rozpierdala mnie i caly ten moment.
  • 124 / 7 / 0
Jak wyżej – stoję u przyjaciela na balkonie, palę lolka i piję zimne piwo. Jest ciepły letni wieczór. W tle leci muzyka, a w mojej głowie pojawiają się dawno wyparte wspomnienia z dzieciństwa. Wspaniałe, wartościowe doświadczenie.
  • 2372 / 57 / 0
Pewnej wieczornej akcji gdy po przepaleniu nieznanej ilości mj załączył się pac-man całej ekipie, z odsieczą ruszył naebany jak bąk i do tego skurwiony ziomek, wibjamy do Niego na DOM - zaczyna wyjmować z zamrażalnika kurczaka, Jego matka na Niego jazda, a ten dzwoni na pizdy, że "matka mi kurczaka nie chce dać" %-D
Nie zapomniane, ten widok Jego matki wbijającej do nas i "weźcie Go, nie wiem co braliście, ale na Policje dzwoni, że kurczaka chce"

hahaha :heart:
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 3854 / 316 / 0
Nie zapomnę ucisku w klacie, podczas moich początków znajomości z fetą. Byłem na zjeździe, i dociągałem co jakiś czas, a to setkę, to dwie itd. Przez cały dzień wyszło gdzieś z tego ok. grama, a że większość czasu spędziłem na dworze (bodajże listopad), to aż tak tego nie odczuwałem. Przyszedłem do domu, wziąłem prysznic, i położyłem się na łóżku. Po jakiejś chwili poczułem taki ucisk, jakby ktoś mi zarzucił na klatę szeroki pas, i zaciskał z całej siły. Zacząłem się monstrualnie pocić, i byłem pewny, że skończy się to zawałem, albo jakimś innym kurestwem. Oczywiście, jak to bywa w takich chwilach, powtarzałem sobie w myślach: 'jak przeżyję, to już nigdy tego nie tknę %-D Otworzyłem okno, i dopływ zimnego, świeżego powietrza jakoś mnie ocucił. A jak było dalej, to wiadomo. Wystarczy spojrzeć w mój profil, i od razu widać, w jakim dziale byłem najaktywniejszy.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / / 0
Na pewno nigdy nie zapomnę początkowego okresu fascynacji dragami. Bez znaczenia jakimi. Byleby nie być trzeźwym. Nie zapomnę 4 wiader starego, poczciwego TaiFuna, oj nie zapomnę :) I nie zapomnę wyrazu twarzy mojej mamy, gdy spojrzała mi w oczy jakoś o 4.00 nad ranem po dwudniowym tripie na MDPV %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.