Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
crocodilla pisze: Napisz może jakieś szczegóły przyjmowania. Nasiona dokładnie zmielone czy tylko rozgryzane? A może jakaś ekstrakcja? Powiedz co i jak na przestrogę kolejnym śmiałkom. ;)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
pindyjski pisze: Zauważ ze wszystkie maja czarny kolor...
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Dodam jeszcze, że może nie stoję przed takim wyborem, ale na psychodeliki będę mógł se pozwolić powiedzmy dwa razy do roku, i że mam ostatni tydzień na psychodelę, a potem dłuuuuga przerwa. Aha, obydwie substancje znam doskonale, tylko zdecydować się nie mogę.
– Jak zdołałaś wrócić?
Nauczyły mnie szacunku i bojaźni do nich, i tak szczerze od ładnych paru miechów codziennie mam zamiar je zarzucić ale ostatecznie rezygnuje nie wiedząc czy to ten czas i czy jestem gotów na kolejne spotkanie.
Powój tylko dwa razy dostarczył mi wizuali, ale było to po hawajskim. Po Ipomoei za to mam wyjebitną ekstatyczną manię wielkości i jakość krystalicznego myślenia jakiego grzyby raczej nie dostarczają raczej. Tęsknie do LSA bo nie jest to substancja inteligentna jak psylocybina. LSA to mentalny, estetyczny, psychodeliczny speed, psylocybina to obca inteligencja.
Więc z jednej strony tęsknie do LSA choć nie jest tak spektakularne, a z drugiej wiem że to ostatnia szansa na grzyby i później nie spotkam się z nimi przez miesiące.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.