24 maja 2019Cooba83 pisze: ...Natomiast czytałem, że leczenie alkoholem skręta po benzodiazepinach przynosi już rzeczywistą ulgę, tylko na jak długo...
pod warunkiem, ze ktos nie jest alkoholkiem/nie przepada za alkoholem.
p.s. czytalam dawno temu taki post (jest gdzies w czelusciach forum- teraz go nie znajde), ze ktos pil bodajze przez tydzien, zeby przetrwac skreta po benzo i udala mu sie w ten sposob odstawka. zakladam, ze gosc byl po krotkim ciagu, natomiast czy byl alkoholikiem ? tego niestety nie wiem.
24 maja 2019Cooba83 pisze: Taj, ale zaleczanie alkoholem ma tą wadę, że akohol jest substancją krótko działającą, początkowo może rzeczywiście maskować objawy skręta, ale potem będzie i kac, i skręt do spółki. Tak przynajmniej słyszałem w odniesieniu do opioidów i substancji robiących wokół receptorów GABA-B i GHB. Natomiast czytałem, że leczenie alkoholem skręta po benzodiazepinach przynosi już rzeczywistą ulgę, tylko na jak długo...
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Jak to będzie to dam jutro edit i dam znać czy to był błąd
That's why we get fucked up
I can still feel your touch
I still do those same drugs
All I ever wanted was a Benz and a bad bitch
alkohol do jakiejkolwiek odstawki się nie nadaje wg mnie ponieważ działa kurewsko krótko i mimo że najebałem się ostro kilka godzin temu (dokładnie około 3,5h temu ostatni kielon) co pozwoliło mi w miarę zapomnieć o skręcie i zasnąć na 1,5h to już dobre dwie godziny temu obudziłem się z powodu odparowania alko a organizmu i skręt rozwija się w najgorsze i zapowiada się bezsenna noc. Żeby przetrwać skręta w całości na alko trzeba by walić w cugu chociaż z pięć dni co będzie kosztowne (chyba że na agropolu to nie ale to jeszce gorszy pomysł) , niekoniecznie przyjemne i ogólnie po chuj coś takiego robić, żeby wjebac się z ćpania w alko? To już lepiej zostać przy cpaniu skoro ktoś nie jest gotowy na te kilka dni skręta żeby odstawić substancje. Nie polecam zdecydowanie i resztę skręta spędzę na sucho bo jestem zdeterminowany żeby choć na kilka tygodni odstawić opio żeby stanąć na nogi więc się przemęczę. Jeżeli ktoś nie jest gotów psychicznie i zdeterminowany to alko może tylko pogorszyć sprawę bo jeszce się spodoba i skojarzy z ukojeniem skręta a wtedy alkohlizm gwarantowany a według mnie jest to jeden z najgorszych nałogów, co najmniej na równi z opio jak nie gorszy.
That's why we get fucked up
I can still feel your touch
I still do those same drugs
All I ever wanted was a Benz and a bad bitch
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.