Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
09 listopada 2025mamyto321 pisze: Hola,
Pisze z prośbą
Zbij stopniowo dawke do zazywania 0,25mg klona x3 razy dziennie.
Zobacz wogole jak sie bedziesz czul na takiej dawce po tygodniu.
Potem przejscie na diazepam 3x5mg
I odcinasz po 2mg co tydzien.
SSRI to jak najbardziej przydatna i skuteczna sprawa.
Jak jestes lękowy moze nie byc latwo ale w miarę wyjściowo zeby pracowac i nie ryzykowac padaczka.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
I tak na marginesie po mojej ostatniej odstawce Clonazepamum gdzie ciąg trwał pół roku dawka 1-1,5mg redukowałem o 25% dawki tygodniowo i włączyłem prege 150-0-150 i tylko pare dni było męcząrnia potem w miare sie ustabilizowało ale lęki i fobia społeczna trwała cały czas nawet po 3 miesiącach dlatego wróciłem do clona.
Jeśli chodzi o te ssri to mam je odrazu włączyć czy dopiero jak odstawie benzo całkowicie?
-Stopniowe schodzenie z dawki (ja zszedłem z dnia na dzień i oczywiście skończyło się to atakiem, jeśli też je masz - 5/10mg diazepamu jak zaczynają się odruchy bezwarunkowe, działa praktycznie od razu i w moim przypadku niezależnie od dawki absolutnie nie czuć "haju")
-Unikanie opioidów (prowokują ataki)
-Miejcie kogoś przy sobie, czy to dziewczyna/chlopak, rodzina czy przyjaciele, nic was tak nie naprawi jak poczucie wsparcia i szczera rozmowa.
-Inne zajęcie, coś co zapełni dziurę codzienności jaką były leki, w moim przypadku był to powrót do sportu, ale może to być cokolwiek, gierki, czytanie albo chociażby oglądanie seriali.
-Przygotujcie się na piekło, u mnie to był problem z apetytem, snem, agresją, halucynacje, omamy słuchowe i jeszcze pewnie kilka rzeczy by się znalazło
**I jeśli ktoś ma możliwość, polecam od czasu do czasu naszą kochaną Marię, zwłaszcza jeśli nie możecie wcisnąć w siebie żadnego jedzenia, przy okazji zrelaksuje i pomoże zasnąć.
To chyba na tyle, dla mnie te proste 5 kroków na pewno by wiele zmieniło, także mam nadzieję, że być może komuś też pomoże.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
07 listopada 2025pomasujplecki pisze: Ale masz przejebaną sytuacje, chcialbym Cie pocieszyc ale wiem w jakim gownie jestes. Ale upewnilas sie przynajmniej gdzie już jesteś.
Ja Ci powiem tak - ja jestem juz ponad rok do przodu od czegos takiego. Organizm dluzej wraca do normy. Musisz uzbroic sie w cierpliwość.
Pan wyzej bardzo dobrze Ci doradzil, po za tym odpocznij, musi Ci ktos pomoc. Szpital to jest sytuacja skrajnie awaryjna kiedy nie ma Ci kto pomoc. Po prostu nie mozesz byc z tym sama bo te zaburzenia lękowe ktore te leki Ci rozhulaly stają sie nieracjonalne i bardzo przeszkadzaja w zdrowieniu, wrzuc na luz. W koncu sie uda. Moze minie wiele kolejnych miesięcy, ale przyznasz wtedy ze bylo warto.
Powodzenia
Mieszkam z rodzicami, którzy nie zdają sobie sprawy z mojego uzależnienia, niestety, ale przez przewlekle choroby nie są mi w stanie pomoc. Podczas wakacji szukałam pomocy wszędzie - kazdy psychiatra odmawiał detoksu ambulatoryjnego tłumacząc się moim długim stażem w przyjmowaniu leku... Jedna lekarka odmówiła detoksu domowego przez...przyjmowanie pregabaliny.
Oprócz rodziców nie mam nikogo, oprócz mojego chłopaka, który mieszka ode mnie 150 km i nie do końca jest uświadomiony w jakim gównie jestem. Zostałam sama... Dlatego coraz częściej myślę o detoksie w szpitalu, ale zastanawiam się, kto się mną zajmie po takim szybkim schodzeniu? ...
scalono /Devixo
09 listopada 2025drakan9 pisze: @innocentka Po pierwsze zmień magika, bo ten cie tylko wali na hajs, drugie zejście za pomocą diazepamu to must have, przy tych dawkach co ty bierzesz nie ma sensu ładować się w klona, kolejna sprawa, ogarniaj terapię większość tych objawów co masz to psychosomatyka. Ewentualnie jakby ci uboki od odstawienia za bardzo przeszkadzały to jednak bym się na ten szpital skusił
Podczas wakacji szukałam specjalistow, psychiatrów, psychoterapeutów, psychologów, wszyscy mi odmawiali mówiąc, że za długo przyjmuje benzo i schodzenie z dawek wywołałoby stany zagrażające życiu, a psychoterapeuci, psychologowie? Tłumaczyli, że nie będą prowadzić terapii z osobą czynnie uzależniona, bo nie jestem do końca świadoma.
Jestem w kropce.
nie pisz posta pod postem. używaj opcji edytuj /Devixo
Zastanawiam się, czy dzisiaj nie obniżyć dawkę wieczorną alpry (biorę alpre w trzech dawkach dziennie):
rano 7:30 - alpra 0.75 mg + 225 mg pregabaliny, potem, po 7.5 h,
biorę dawkę popoludniową: 15:30 alpra 0.5 mg (obnizylam 14 października o 0.25 mg), po 6.5 h biorę
dawkę wieczorną:
22:30 alpra 0.75 mg + pregabalina 225 mg
Po nieudanej odstawce w wakacje (obnizylam w ciągu miesiąca alpre o 0.75 mg), a na początku września, z powodu zaostrzonych objawów abstynencyjnych powróciłam do dawki wyjściowej, z której rozpoczynałam odstawianie: czyli 2.25 mg w dwóch dawkach codziennie, zmieniłam schemat przyjmowania leku, zaczęłam przyjmować alpre w trzech dawkach, odstępy pomiędzy dawkami bywały naprawdę krótkie, w październiku zaczęłam je wydłużać) dalej odczuwam objawy odstawienne(!) w postaci wzmożonego napięcia mięśniowego łydek i szczęki, zaburzeń pamięci, koncentracji (doskonale wiem, że przyjmowanie alpry powoduje te objawy, a odstawianie jeszcze je zaostrzyło), wymowy (po obniżeniu dawki z 1.75 mg na 1.5 mg pod koniec lipca zaczęłam mieć problemy z mową... Nie wspominając o depresji, nerwicy, derealizacji, depersonalizacji, więc kompletnie NIE WIEM, jak podejść do odstawiania benzo.
Nie wiem, czy pregabalina jest w stanie mnie zabezpieczyć przed atakami, skoro biorę ja od 4.5 lat
Nie wiem, która z dawek obniżyć
Nie wiem, jakie zachować odstępy pomiędzy dawkami
Będę wdzięczna za każdą informację, gubię się już w tym wszystkim, rozpadam się każdego dnia.
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.