Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
czyli litr tymbarka starczy ;) i nie pierdolictu o herbatkach bo one nic nie wzmacniaja
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Kuba Powiatowy pisze:
greenz pisze:
mogliby jeszcze napisac jak skoncentrowany ten koncentrat. ale watpie zeby byl np 1000% ]
W badaniach użyto 5,5- krotnie stężonego soku z czarnych porzeczek.
Rzeczywiście! Czyli szklanka-dwie dobrego soku z czarnej porzeczki powinno wystarczyć.

Pytanie tylko którzy patentujący mają rację, bo w tym patencie piszą też, że poprzednie patenty twierdzą, że tylko specjalnie przygotowane ekstrakty mają pożądaną właściwość,

In contrast to the present invention, however, in this patent application the desired enhancement effect is directly ascribed to the kernel oil and the unsaturated essential fatty acids (e.g., gamma linolenic acid).Within the scope of the investigations relating to the present invention, however, it was demonstrated that the juice of black currant and its concentrates and dry extracts, which are employed according to the present invention, contain essentially no or only insignificant amounts of kernel oil or unsaturated fatty acids (C18, w3, 6, 9 = 0.02% and C18, w3, 6 = 0.0018% by weight), so that such materials do not contribute to the excellent MAO-inhibiting and cerebrostimulating activities of the black currant juice according to the present invention.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 324 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gizmo »
z tym barszczykiem to chodziło mi o zakwaszenie środowiska bo ktoś napisał że psylocybina się w środowisku kwaśnym rozkłada na psylocyne ,ale patrząc na struktóre cząsteczek nie mam wątpliwości że jest własnie na odwrót że psylocyna powstaje z psylocybiny w środowisku alkalicznym.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Gizmo pisze:
z tym barszczykiem to chodziło mi o zakwaszenie środowiska bo ktoś napisał że psylocybina się w środowisku kwaśnym rozkłada na psylocyne ,ale patrząc na struktóre cząsteczek nie mam wątpliwości że jest własnie na odwrót że psylocyna powstaje z psylocybiny w środowisku alkalicznym.
Mylisz się. Konwersja psylocybiny w psylocynę (defosforylacja) zachodzi w kwaśnym środowisku. Choćby tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybin (wikipedia), pierwszy akapit "Chemistry".

Zakwaszanie jest też potrzebne by rozpuścić jak najwięcej psylo* w wodzie (herbatce, barszczyku).
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 324 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gizmo »
Tak masz rację ale przeczytaj całe zdanie
Psilocin can be obtained by dephosphorylation of natural psilocybin under strongly acidic or under alkaline
"Psylocyna może być otrzymana przez defosforyzację naturalnej psylocybiny przy (pod wpływem) silnego kwasu lub przy (pod wpływem) zasady."

Więc mi się wydaje że psylocybina lepiej się rozkłada w alkaliach ponieważ po pierwsze to cecha charakterystyczna wszystkich estrów bo w przypadku środowiska kwasowego zachodzi reakcja:

(umówmy się że ester zapisze H2PO4DMT -wiem że nie jest zbyt poprawnie ale będzie bardziej przejrzyście)

H2PO4DMT +H2O---(H+)---> H3PO4 + 4-HO-DMT
ale że dalej jest obecne jony H+ oraz kwas fosforowy przebiega odwrotna reakcja
H3PO4 + 4-HO-DMT---(H+)---> H2O + H2PO4DMT

I w pewnym momencie ustala się równowaga pomiędzy psylocyną a psylocybiną

Natomiast podczas hydrolizy w środowisku zasadowym zachodzi reakcja zrobię na przykładzie wodorotlenku metali alkalicznych:
H2PO4DMT + 3MOH ---(OH-)---> M3PO4 + 2H2O + 4-HO-DMT

Jak widzimy bilans wody jest dodatni oraz kwas przekształca się w sól która już nie może tworzyć estrów, ale mankamentem tego jest że roztwór o odczynie kwaśnym wypijemy natomiast o roztworze zasadowym już nie i musimy ekstraktować psylocyne a potem sporządzać jej sól, podczas tego możemy stracić wiele produktu.

A napisałem że myślalem że nie rozkłada się w środowisku kwasowym do psylocyny gdyż wydawało mi się że to jest fosfonian :blush:

@Kazik a sok z czarnej porzeczki zawiera kwas gammalinolenowy dobrze rozumiem?
  • 447 / 19 / 0
z tym nie jedzeniem rzeczy z tyroksyną to jest mit(tzn. działanie takie występuje, ale jest stanowczo za małe, by (nor)adrenaliny/dopaminy było na tyle, by się przekręcić) - przekręcić się można przy zapewne mocno zjebanych szlakach metabolicznych, problemach z sercem, nadciśnieniu - ale to i zwykłe ćpanie jest w dłuższym czy krótszym czasie gwarancją trumny
łączyłem MAOI z nawet efedryną, clenbuterolem, tyrozyną, amfetaminą i było ok

a w samym temacie ciekawi mnie, czy johimbina(dostępna dość łatwo w standartyzowanych formach hcl) będąca MAOI również w znaczącym stopniu wzmacnia grzyby - szkoda tylko, że jej działanie samo w sobie jest mocno nieprzyjemne dla większości populacji
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
ostrzeżenia dietetyczne dotyczą nieodwracalnych maoi, chyba wszystkie używane rekreacyjnie są odwracalne.
kwasy organiczne z soków owocowych alkalizują soki żołądkowe z powodu dużej liczby grup OH ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, żadnego metalu w nich nie ma :-p
yohimbe jest słabym maoi, do tego inhibitorem kilku receptorów serotoninowych, ba, jest nawet określana jako anxiogenic (powodująca lęk), ja bym nie próbował ;-)
o dziwo czytałem kiedyś tr, gdzie mix yohimbe i lsd zaskutkował wizjami dżungli i ogólnie plemiennym klimatem, powinien być na erowidzie
  • 83 / / 0
jezeli za pierwszym razem chce zjesc 50grzybow (nie wiem ile to gram) a chce 1h wczesniej wypic 1L soku 30%, wiec o ile powinenem zmniejszyc dawke?
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Jesz grzyby pierwszy raz, z tego co widzę. Nie jedz ich z MAOi... Zjedz sobie 30-35 suszonych i zobacz jak będzie... A zresztą rób jak chcesz ;d

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 83 / / 0
po 30 napewno doznam ich pelnej mocy? wczesniej probowalem DXM i THX i pseudoefedryne ale to raczej do nauki niz do cpania mam18lat waze 65kg i mam 177cm.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".