Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
16 maja 2021ergoSum pisze:
Podbijam:
06 maja 2018Agitita pisze:
Wiecie może na czym polega to jego uwrażliwianie receptorów GABA? Podobno taki jest jeden z jego mechanizmów działania... Na logikę powinno to powodować zwiększenie lęków, odwrotny efekt co benzo, ale w rezultacie pozwolić na szybszy powrót odpowiedniej wrażliwości tych receptorów... Co sądzicie? Ktoś testował?
Polecono mi w temacie o problemach z GABA/nadmiarem glutaminianu (topic66003.html).
Generalnie szukam sposobów na problemy które rozpoczęły się po odstawieniu baclofenu 3 lata temu (tak 3 lata) i po których doświadczyłem zmianę profilu działania wielu substancji, w tym leków, które to sugerowano mi, że mogą mieć związek z rozregulowanym okładem GABA/glutaminianem.

Topiramat coś może pomóc na to?
Topiramat używany jest również jako stabilizator nastroju i jest pomocny przy odstawieniu alkoholu. A całkiem fajnie się chudnie na tym bo nie czuć wgl głodu.
  • 243 / 7 / 0
sorry, ale nie wiem po co mnie cytowałeś, jak nie odpowiadasz na moje pytanie...?
"Drugs are so fucking good... they're soo good. They're actually so damn good that they'll ruin your life. This is how good they are!" Louis C.K.
  • 11 / 1 / 0
Brał ktoś topiramat w celach odchudzających lub nie? Jak oceniacie spadek wagi w skali miesiąca (przy zachowanym wysiłku fizycznym bądź jego braku)?
  • 449 / 101 / 0
Jestem niesamowitym leniem i udało mi sięsporo spaść na topiramacie. Nie warto się jednak bawić w niego, bo mi przynajmniej zrył banię. Opisywałam to chyba stronę wcześniej.
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 631 / 103 / 0
Ja biorę już jakiś czas, jako lek przeciwpadaczkowy. Na początku zrzuciłam coś z 7kg. Na ten moment w sumie waga stoi w miejscu ale to za sprawą braku apetytu. Jem mało po prostu bo nie czuję głodu. Znaczy odczuwam ale nie w takim stopniu jak przeciętny człowiek i zakładam że przyjmuję mniejszą ilość kalorii niż powinnam. Nie bawię się w liczenie kalorii itd ale neurolog mi powiedział że jak moja waga dobije do 50kg to trzeba się będzie zacząć martwić. Więc trzymam się w przedziale 54/55 kg, jak widzę na wadze mniej to się pilnuję żeby jeść więcej po prostu. Wiem, że w Stanach topiramat jest normalnie stosowany w leczeniu otyłości.
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 240 / 50 / 0
@mmigotka a powiedz czy dalej jesz klona/lub jakieś benzo, jak nie to gratuluję (może mój post wpłynął na cb i tego nie robisz a jak dalej to wiec, że benzo hamuje rozwój) (chyba nikt ego nie chce)(chyba).
Robisz dobrze nie jedząc dużo nie sztuka nawrzucać w siebie pół lodówki kiedy w w większości to śmieci.
wrzucaj w siebie minerały ! sód.potas,wapno,magnez
najlepsza receptura to - Len z makiem do tego rodzynki i łyżeczka miodu 1/8 łyżeczki soli sodowo/potasowej do kupienia w kauflandzie (10zł) kilo!.
Będziesz trzymać wagę i wyglądać jak zdrowa, młoda dorodna jałówka XD, przepraszam jestem z wsi a zwykle len je bydło i wygląda bardzo dobrze, sprawdź. HA
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 2920 / 243 / 0
16 maja 2021ergoSum pisze:
Polecono mi w temacie o problemach z GABA/nadmiarem glutaminianu (topic66003.html).
Generalnie szukam sposobów na problemy które rozpoczęły się po odstawieniu baclofenu 3 lata temu (tak 3 lata) i po których doświadczyłem zmianę profilu działania wielu substancji, w tym leków, które to sugerowano mi, że mogą mieć związek z rozregulowanym okładem GABA/glutaminianem.

Topiramat coś może pomóc na to?
Na początek dzięki za info, że ma to związek z GABA/glutaminianem - cenna wskazówka dla mnie, będę musiał zrobić research w tym temacie.
Jednak jak wynika z postów wcześniejszych i późniejszych to może delikatnie pomóc kosztem wielu szkód, więc wg mnie nie warto.

\\ tak, wiem że to stary post
Dawny nick: tur3k
  • 11 / / 0
Zażyłem 100 mg na pierwszy raz, odkąd wpadł mi w ręce. To jak to w końcu jest, czy po samym Topamaxie mogę spodziewać się jakichś fajnych efektów? Inb4 wziąłem też baclofen 50 mg. Z tego co czytam, to ,,regeneruje receptory GABA" więc spodziewam się, że nawet tak niska dawka Baclo mnie sztachnie. Jak na razie, to tylko mega mi się rączki trzęsą... Mam tylko nadzieję, że mnie to nie uśpi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.