16 maja 2021ergoSum pisze: Podbijam:Polecono mi w temacie o problemach z GABA/nadmiarem glutaminianu (topic66003.html).06 maja 2018Agitita pisze: Wiecie może na czym polega to jego uwrażliwianie receptorów GABA? Podobno taki jest jeden z jego mechanizmów działania... Na logikę powinno to powodować zwiększenie lęków, odwrotny efekt co benzo, ale w rezultacie pozwolić na szybszy powrót odpowiedniej wrażliwości tych receptorów... Co sądzicie? Ktoś testował?
Generalnie szukam sposobów na problemy które rozpoczęły się po odstawieniu baclofenu 3 lata temu (tak 3 lata) i po których doświadczyłem zmianę profilu działania wielu substancji, w tym leków, które to sugerowano mi, że mogą mieć związek z rozregulowanym okładem GABA/glutaminianem.
Topiramat coś może pomóc na to?
Dziwne, że życie ma smak tych ostatnich kilku godzin
Robisz dobrze nie jedząc dużo nie sztuka nawrzucać w siebie pół lodówki kiedy w w większości to śmieci.
wrzucaj w siebie minerały ! sód.potas,wapno,magnez
najlepsza receptura to - Len z makiem do tego rodzynki i łyżeczka miodu 1/8 łyżeczki soli sodowo/potasowej do kupienia w kauflandzie (10zł) kilo!.
Będziesz trzymać wagę i wyglądać jak zdrowa, młoda dorodna jałówka XD, przepraszam jestem z wsi a zwykle len je bydło i wygląda bardzo dobrze, sprawdź. HA
It's not going to be fun.
16 maja 2021ergoSum pisze: Polecono mi w temacie o problemach z GABA/nadmiarem glutaminianu (topic66003.html).
Generalnie szukam sposobów na problemy które rozpoczęły się po odstawieniu baclofenu 3 lata temu (tak 3 lata) i po których doświadczyłem zmianę profilu działania wielu substancji, w tym leków, które to sugerowano mi, że mogą mieć związek z rozregulowanym okładem GABA/glutaminianem.
Topiramat coś może pomóc na to?
Jednak jak wynika z postów wcześniejszych i późniejszych to może delikatnie pomóc kosztem wielu szkód, więc wg mnie nie warto.
\\ tak, wiem że to stary post
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.