16 maja 2021ergoSum pisze: Podbijam:Polecono mi w temacie o problemach z GABA/nadmiarem glutaminianu (topic66003.html).06 maja 2018Agitita pisze: Wiecie może na czym polega to jego uwrażliwianie receptorów GABA? Podobno taki jest jeden z jego mechanizmów działania... Na logikę powinno to powodować zwiększenie lęków, odwrotny efekt co benzo, ale w rezultacie pozwolić na szybszy powrót odpowiedniej wrażliwości tych receptorów... Co sądzicie? Ktoś testował?
Generalnie szukam sposobów na problemy które rozpoczęły się po odstawieniu baclofenu 3 lata temu (tak 3 lata) i po których doświadczyłem zmianę profilu działania wielu substancji, w tym leków, które to sugerowano mi, że mogą mieć związek z rozregulowanym okładem GABA/glutaminianem.
Topiramat coś może pomóc na to?
Robisz dobrze nie jedząc dużo nie sztuka nawrzucać w siebie pół lodówki kiedy w w większości to śmieci.
wrzucaj w siebie minerały ! sód.potas,wapno,magnez
najlepsza receptura to - Len z makiem do tego rodzynki i łyżeczka miodu 1/8 łyżeczki soli sodowo/potasowej do kupienia w kauflandzie (10zł) kilo!.
Będziesz trzymać wagę i wyglądać jak zdrowa, młoda dorodna jałówka XD, przepraszam jestem z wsi a zwykle len je bydło i wygląda bardzo dobrze, sprawdź. HA
It's not going to be fun.
16 maja 2021ergoSum pisze: Polecono mi w temacie o problemach z GABA/nadmiarem glutaminianu (topic66003.html).
Generalnie szukam sposobów na problemy które rozpoczęły się po odstawieniu baclofenu 3 lata temu (tak 3 lata) i po których doświadczyłem zmianę profilu działania wielu substancji, w tym leków, które to sugerowano mi, że mogą mieć związek z rozregulowanym okładem GABA/glutaminianem.
Topiramat coś może pomóc na to?
Jednak jak wynika z postów wcześniejszych i późniejszych to może delikatnie pomóc kosztem wielu szkód, więc wg mnie nie warto.
\\ tak, wiem że to stary post
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.