Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
71
27%
Thioco
190
73%

Liczba głosów: 261

ODPOWIEDZ
  • 172 / 29 / 0
01 listopada 2024bestolafeu pisze:
Jebane swieto. Kurwa.
Zasiedzialem sie w pracy i chcialem na styk przed 21 zdazyc do swojej apteki zeby kupic paczki na 31 i na swieto i kurwa chce wejsc o 20:58 i chuj, zamkniete.
Ja pierdole, myslalem, ze cos rozkurwie. No czlowiek ma ochote sie w takich chwilach pojsc i wyhustac.
Jest 5 rano, ja wczoraj nie wzialem i juz jestem na skrecie, juz zdycham jak smiec,a jedyne co mnie dzisiaj czeka to 1 opakowanie z dyzuru, bo tam wiecej nie dostane. Ja pierdole.
Laska mnie zapraszala dzisaj na chill, ale nawet nie oddzwonilem, bo juz frustacja i lek przed skretem mnie przytloczyl.
Jedyne szczescie to ze miesiac temu ograniczylem branie do raz dziennie, czyli do 1g, bo wczesniej bralem 2g dziennie. Wowczas bym chyba w swieto jechal 3h do duzego miasta, bo tam kilka dyzurow jest. Tak to jakos te kolejne jeszcze 30h wytrzymam.

Ja jebe :/ Kiedys skrety miewalem przez czasami brak kasy, teraz przez moje wlasne spierdolenie.
joł, mieszkanie w mieście wojewódzkim i 5 dyżurujących aptek :fortnitedance:
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 335 / 62 / 0
01 listopada 2024mobius pisze:
Coś strasznie agresywni jesteście, a słyszałem że po opio to człowiek ma luz albo i euforie.
Z mojej strony pytanie: czy mogę sobię dodać antka/thioco do benzo? Czy to grozi niewydolnością oddechową tak samo jak przy 'zwykłych' silnych opio na rpw?
Poczytaj o objawach z odbicia to się dowiesz dlaczego są wkurwieni. Albo zwyczajnie jest zwykłym śmieciem bez empatii nie wiem. Są różne przypadki, a ja nie znam ich prywatnie.

Co do drugiego to jak nie masz tolerancji to IMO bez sensu. Euforii to nie podbije jeśli nie masz jakiegoś benzo znanego z powodowania euforii np midazolam. Na mnie kiedyś tak rolki działały na niektórych alpra, bromek. A ogólnie to benzo podbijają sedację kosztem euforii i pozwalają zmniejszyć dawkowanie przy większej tolerancji.

Możesz spróbować to nie barbiturany, ale dawkuj z głową po prostu. I nie pchaj w siebie RC benzo.
  • 398 / 81 / 0
@DobryWujas

To nie są objawy z odbicia, tylko naturalna, genetyczna tendencja polaków do przypierdalania się o wszystko. Nawet tutaj ludzie nie są wyjątkiem, tylko starają się wykazać przy każdej okazji, że coś źle zrobiłeś, napisałeś, albo źle postępujesz w swoim życiu.

Polacy mają specjalny, dodatkowy gen pieniactwa i potrzebują tylko pretekstu, żeby pouczać, umoralniać i dowalić się do naciąganego szczegółu.
  • 335 / 62 / 0
@up rozumiem o czym mówisz i po części zgadzam się. Jednak problem nie dotyczy tylko Polaków. Otóż opio chyba jako jedyne przy odstawieniu powodują złość, wręcz agresję. Gdzieś to czytałem, teraz nie przytoczę jednak ja tego doświadczam chociażby dzisiaj jak muszę się pojawić trzeźwy jak świnia w domu rodzinnym. A to tylko niespełna 24h.
Juz się z mamusią pokłóciłem, z ziomkiem też. Chyba jestem nieznośny. :(
  • 56 / 15 / 0
No z tą agresją to bym dodał że jak się leci ciągiem to nawet na haju się zdarza być drażliwym. Jedynie okazjonalnie jak waliłem to stawałem się wyluzowany i do rany przyłóż.
  • 2868 / 232 / 0
@Ptaszyna
03 listopada 2024Ptaszyna pisze:
To nie są objawy z odbicia, tylko naturalna, genetyczna tendencja polaków do przypierdalania się o wszystko. Nawet tutaj ludzie nie są wyjątkiem, tylko starają się wykazać przy każdej okazji, że coś źle zrobiłeś, napisałeś, albo źle postępujesz w swoim życiu.
Ćpaj parę lat kodeinę czy inne silne opio dzień w dzień, następnie odstaw je z dnia na dzień i zobaczysz, czy to są objawy z odbicia czy Twoja genetyczna tendencja (zakładam, że jesteś Polakiem, jak coś to mnie popraw).
03 listopada 2024DobryWujas pisze:
Otóż opio chyba jako jedyne przy odstawieniu powodują złość, wręcz agresję. Gdzieś to czytałem, teraz nie przytoczę jednak ja tego doświadczam chociażby dzisiaj jak muszę się pojawić trzeźwy jak świnia w domu rodzinnym. A to tylko niespełna 24h.
I na C/T jak i po odstawieniu po długim ciągu, gdy absta się dłuży w nieskończoność (vide Odstawianie Kodeiny - Poradnik cz. II "Co dalej?"). A jak ktoś się jeszcze zacznie dopierdalać do czegoś o byle bzdurę, to już jest mieszanka wybuchowa. A poza tym chciałbym zwrócić uwagę, że opiatowcy to zazwyczaj introwertycy, którzy po latach ćpania samemu (bo nie ma sensu noddować i bełkotać do kogoś obok) robią się outsiderami i ogólnie żyją tak jakby obok ludzi a nie wśród nich.
(...) jak Artylerii braknie amunicji albo zasilania to mnie szlag trafi.
  • 23 / / 0
Cóż kodeina wycisza. Nawet będąc w ciągu lecz nie pod wpływen człowiek jest spokojny. Po odstawieniu jes troche kurwica ale bez przesady, bardziej smutek. Co do nodów to raczej zjawisko z pogranicza przedawkowania, opio są raczej nienachalnie aktywizujące w nornalnych dawkach. A co do typa co dostał bana to nie pierwszy raz i nie jest to raczej opiatowiec, radze sprawdzić profil, raczej lekko stimiarz i selfimproover co chodzi na siłke i jest "zbazowany"
  • 45 / 4 / 0
Czyli sie nam owieczka zagubila. W ogole serio ktos jest w stanie dziennie ladowac 2g czoko? Przeciez to jest tyle aptek do oblecenia, ze to szok, krzyz lekko peka dziennie. No zalozmy te 8 paczek to 140ziko+ lekko xd Niezle. To juz calkowicie bym zrezygnowal i skupil sie na zalatwianiu opio przez dark neta xd Cebulka czy jakis market, choc na cebulce ostatnio posucha.
  • 23 / / 0
Powyżej 200 to już dupsra jest. Dobrze zmniejszać o 100 dziennie/co drugi dzień i jechać potem jak się zejdzie do jednej małej thio/neo pare dni. Generalnie nie przekraczać dziennej dawki dużej oaki thio/neo. nawet jednorazowy wyskok psuje faze dnia następnego. Jak jade 200 neo i raz zapodam te 400-500 to dnia nastepnego 200 robi ledwo dobrze walnąć 300 a dnia kolejnego 200. Odnosze wrażenie że ashwagandha blokuje tolerke i dawanie jednej-dwóch tabletek typu gripex/grypolek/grypocoś z DXM pseudo i para na gidzine przed blokuje rozwój tolerancji też. I podbija, może nie widać tego aż tak jak się stosuje codziennie ale jak się przestanie to widać z perspektywy czasu.
  • 335 / 62 / 0
Odnośnie DXM to Ameryki nie odkryłeś. Stary sposób obniżania tolerki.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Zwierzęta spożywają alkohol częściej, niż nam się wydaje

Spożycie alkoholu wśród zwierząt jest bardziej rozpowszechnione, niż sądzimy – uważają naukowcy w University of Exeter, University of Calgary i College of Central Florida. Przypominają oni, że etanol jest obecny niemal w każdym ekosystemie, należy więc przyjąć, że prawdopodobnie jest regularnie spożywany przez większość zwierząt odżywiających się owocami i nektarem. Swoje wnioski uczeni opublikowali na łamach pisma Trends in Ecology & Evolution.

Marihuana rekreacyjna na Florydzie pozostanie nielegalna, w referendum zabrakło 3%

Marihuana rekreacyjna na Florydzie nadal będzie nielegalna pomimo, że za jej legalizacją dla osób powyżej 21 roku życia opowiedziało się 57% głosujących. Referendum odbyło się w ramach wyborów prezydenckich. Co ciekawe za liberalizacją prawa konopnego głosował będący Republikaninem Donald Trump, który udział w wyborach brał właśnie na Florydzie. Jest to o tyle ciekawe, że gubernator stanu Ron DeSantisa i przywódcy Republikanów z Florydy byli przeciwni zmianom i wydali na kampanie przeciwko legalizacji zioła wiele milionów dolarów. „Legalna marihuana to jedynie zyski dla korporacji i smród marihuany na ulicach.” – twierdzi DeSantis.

Pierwszy krok do legalizacji marihuany? Posłowie koalicji powołali zespół w Sejmie

Ryszard Petru i Klaudia Jachira pokierują specjalnym zespołem, który zajmie się depenalizacją posiadania niewielkich ilości konopi – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. O swoich planach informują póki co oszczędnie.