Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 486 / / 0
Ponawiam wątęk, który umieściłem w złym dziale.
Na pokład można zabrać pojemniki z mlekiem dla dzieci lub z lekarstwami bądź innymi substancjami o konsystencji płynnej lub półpłynnej niezbędnymi na czas lotu, nawet jeśli znajdują się w pojemnikach większych niż 100 mI. Takich przedmiotów nie trzeba umieszczać w osobnej torebce. W celu usprawnienia przejścia przez punkt kontroli należy wyjąć je z bagażu kabinowego. W miarę możliwości wskazane jest posiadanie zaświadczenia lekarskiego, iż dana substancja/lek jest przez Państwa stosowana. Ze względów bezpieczeństwa kontroler może poprosić o otwarcie oraz spróbowanie
zabieranych substancji płynnych.
Jeżeli nie mam zaświadczenia od lekarza (bo np. przychodnia jestw remoncie;) ) i przemyciłbym przypuśćmu tramal i klonazepam w bagażu ukryty gdzieś w piórniku w kieszeni kurtki w długopisie razem z jakimiś kredkami, to jest szansa na tzw. trzepanie?

Czy wyrywkowo sprawdzają bagaże - wcześniej wspomniane wyrywkowe - (jak się nie leci do emiratów, tylko do UK)
Czy mają taki sprzęt jak na lotniskach, który prześwietla zawartość torebki/plecaka itp?

Na forum znalazłem tylko jeden stary wątek z lakonicznymi wypowiedziami, więc przepraszam i proszę o pomoc.
  • 22 / 2 / 0
Na lotnisku wszystko idzie przez rentgen, przechodzisz przez bramke bez butów i paska a twoje rzeczy prześwietlają,mi nawet zajebali wode z torby podrecznej niemozna mieć płynów za bramką masz automat z napojami,blistry bramka ci wykryje i napewno się przyczepio,ludzie biora ze sobą leki a sprawdzaja wyrywkowo najlepiej trzymać takie żeczy w walizce czy cuś.....
  • 376 / 156 / 0
A jak chcę mieć podwójny odlot w samolocie %-D i włożę trochcę tussinu (DXM) do torby podręcznej to mogą się o to czepiać?
  • 1026 / 31 / 0
Jeśli pojemnościowo wypada mniej niż 100ml, to nie powinno być problemu.
Switched my sulph to AJAX.
  • 40 / / 0
Jeśli chodzi o tussi to nie powinno być żadnego problemu.
Ja nie dalej jak kilka dni temu lecąc do Anglii włożyłem w bagaż ten główny 2 paczki relanium, Aulin, 2 Thiocodiny i 2 Otriviny. Zadne wielkie używki, ale nawet mi przez myśl nie przeszło żeby sie ktos przypierdolił i tak też było.

Wode i inne napoje to faktycznie każą ci wyjebać przy przejściu przez bramki, ja nieuważnie wziąłem małą colę i małą wodę i pozbylem się ich właśnie na bramkach.
  • 1 / / 0
hejka, czy ktos moglby mji doradzic nt przewozu lekow przez granice. Czytalem o tym juz chyba wszystko ale ciagle mam pytania. Jesli bede wiozl dokladnie 7 szelestow clonow i 2 szelesty estazolamu to musze miec o jebane zaswiadczenie czy nie, i czy moge je sobie wydrukowac ( mam tam o tym jakies pojecie wiec nie byloby ragiczne) czy lepiej sobie darowac jak juz sprawdzaja to skrupulatnie ? z gory dzieki za info.
NEVER REGRET
  • 12727 / 2463 / 0
Przewoziłem zapas leków na kilka miesięcy za ocean i nigdy nie było żadnego problemu.
W walizce miałem po kilka pak klonów, innego benzo, mianseryny.... żadnych zaświadczeń nie posiadałem.
W podręcznym trzymałem "luzem" tabletki na czas podróży (która w sumie trwa ponad dobę).
  • 50 / 6 / 0
Jak wyglada sprawa przewozu Thiocodinu tak ze 20/30 op z PL do NL. Zakładam ze busa zatrzymają celni i szukając fajek znajdą paczke z Thio, niby OTC ale... Ma ktoś doswiadczenie w tym temacie?
  • 837 / 78 / 0
Ja zaś zastanawiam się jw tylko nad przewozem benzosów jak alpra/klony/rolki/nieaptecznego clonazolamu w tabletkach, ew. roztworze w wódce, bo tego chyba nie sprawdzą, antydepresantów, zolpi, baklofenu, Acodinu, który jest OTC, ale w dawkach np 5-10 x opakowanie 200mg, itp.
Thiocodin do NL to dla mnie zupełnie bezsensowne przedsięwzięcie, bo jakbym chciał opio to kupiłbym sobie na miejscu hel :-D .
Who Jah bless, let no man curse
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
  • 581 / 78 / 0
^ do benzo w wodce dodaj jeszcze kropelkę jakiegos zielonego czy niebieskiego barwnika spozywczego, przelej do butelki po Listerine i pewne na sto pro ;>
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.