Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1404 / 88 / 2
@london5 Nie mam forsy, bo wszystko poszło na poprzednią sprawę.
action movie:gun:
  • 1404 / 88 / 2
Podbijam temat.Może samoukaranie?Na jakiej podstawie prawnej mogą mi umożyć postępowanie?
  • 5774 / 1182 / 43
Ja kiedyś musiałem zapłacić na MONAR 500pln kary, właśnie na podstawie samoukarania.
Kwotę sam ustaliłem. Osobiście gadałem z prokuratorem.
Mówił, że kiedy ma sprawy związane z narkotykami to zawsze chce aby oskarżony przekazał coś na MONAR w ramach kary.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1404 / 88 / 2
@london5 A można zagrać tak, żeby prokurator umożył.Może iść na warunkowe umożenie sprawy?
  • 5774 / 1182 / 43
Nie wiem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1890 / 306 / 0
10 marca 2024stuk pisze:
@Czoug Gadałem w samochodzie z policjantami i nie zeznawałem jeszcze, ale przyznałem, że to moje i nie wiem czy warto się migać i mówić czy to nie moje.Do tego zabrali telefon i szukali przy mnie w telefonie ludzi co mi sprzedali, a znajdą ich po pisaniu bez dyskrecji w piąteczek.Chcieli mnie podpuścić, żebym wsypał i zachęcali niszą karą jak będę współpracował.Ja się zasłaniałem, że nie wszystko pamiętam, bo byłem pod wpływem.Muszę zebrać fakty tak powiedziałem.
Powinęli cię i zaczęli przy tobie sprawdzać telefon? Przecież do tego potrzebny jest sądowy nakaz, nie mieli prawa i dość dziwne że tak zrobili. To, do czego doszli (jeśli to prawda w ogóle), nie ma żadnej wartości dowodowej.
W takiej sytuacji do dilera itp dochodzi się poprzez zeznania konfidentów co najwyżej a nie przez oglądanie twojego telefonu. Jak się do niego w ogóle dostali dałeś im hasło?
Dałeś im hasło wiedząc, że w telefonie masz przypał?
Możesz mieć przez to przypał (nie prawny), jak wpierdoliłeś kogoś smutnego
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 1404 / 88 / 2
@aurora20 Nie rozumiem dla czego dałem im hasło, bo nie znałem może prawa.Wziołem ketamine i nie wiem w ogóle i nie pamiętam czemu topiłem się w rzece i mnie wyławiali.Do tego policjanci jeszcze zabrali mi jeszcze plecak i ukradli pieniądze i zegarek.Nikogo nie sprzedałem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.