Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1487 / 92 / 2
@london5 Nie mam forsy, bo wszystko poszło na poprzednią sprawę.
action movie:gun:
  • 1487 / 92 / 2
Podbijam temat.Może samoukaranie?Na jakiej podstawie prawnej mogą mi umożyć postępowanie?
  • 5836 / 1208 / 43
Ja kiedyś musiałem zapłacić na MONAR 500pln kary, właśnie na podstawie samoukarania.
Kwotę sam ustaliłem. Osobiście gadałem z prokuratorem.
Mówił, że kiedy ma sprawy związane z narkotykami to zawsze chce aby oskarżony przekazał coś na MONAR w ramach kary.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1487 / 92 / 2
@london5 A można zagrać tak, żeby prokurator umożył.Może iść na warunkowe umożenie sprawy?
  • 5836 / 1208 / 43
Nie wiem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2032 / 335 / 0
10 marca 2024stuk pisze:
@Czoug Gadałem w samochodzie z policjantami i nie zeznawałem jeszcze, ale przyznałem, że to moje i nie wiem czy warto się migać i mówić czy to nie moje.Do tego zabrali telefon i szukali przy mnie w telefonie ludzi co mi sprzedali, a znajdą ich po pisaniu bez dyskrecji w piąteczek.Chcieli mnie podpuścić, żebym wsypał i zachęcali niszą karą jak będę współpracował.Ja się zasłaniałem, że nie wszystko pamiętam, bo byłem pod wpływem.Muszę zebrać fakty tak powiedziałem.
Powinęli cię i zaczęli przy tobie sprawdzać telefon? Przecież do tego potrzebny jest sądowy nakaz, nie mieli prawa i dość dziwne że tak zrobili. To, do czego doszli (jeśli to prawda w ogóle), nie ma żadnej wartości dowodowej.
W takiej sytuacji do dilera itp dochodzi się poprzez zeznania konfidentów co najwyżej a nie przez oglądanie twojego telefonu. Jak się do niego w ogóle dostali dałeś im hasło?
Dałeś im hasło wiedząc, że w telefonie masz przypał?
Możesz mieć przez to przypał (nie prawny), jak wpierdoliłeś kogoś smutnego
Uwaga! Użytkownik yoshi420 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1487 / 92 / 2
@aurora20 Nie rozumiem dla czego dałem im hasło, bo nie znałem może prawa.Wziołem ketamine i nie wiem w ogóle i nie pamiętam czemu topiłem się w rzece i mnie wyławiali.Do tego policjanci jeszcze zabrali mi jeszcze plecak i ukradli pieniądze i zegarek.Nikogo nie sprzedałem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".