Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3141 / 876 / 5
Hej wszystkim. Spotkałem się z opinią jakoby po RC benzo się bardziej odpierdalało, a także że szybciej i mocniej uzależniają.
Nie dostałem jednak żadnego wyjaśnienia, więc zgłaszam się tutaj - czy to możliwe?

ze względu na spore zainteresowanie tematem wydzielono odrębny temat o dyskusji nad różnicami między RC a aptecznymi - ss
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 4894 / 853 / 0
To chyba bardziej zależy od konkrentej substancji, nic dziwnego że bardziej będzie się odpierdalalo po takim clonazolamie czy flualprazolamie bo są mocniejsze od najmocniejszych aptecznych clonazepamu czy alpry ale już taki etizolam jest dość łagodny i nie powiedziałbym że bardziej po nim odjebie niż po klonie czy alprze. Także wszystko zależy od konkretnego benzo i jego siły działania, także fakt ewentualnego wjebania się.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3141 / 876 / 5
No też tak sądzę 🤷🏼‍♂️ Byłem pewien, że demonizowanie RC benzo to głupota ale wolałem zapytać, bo nigdy nie wiadomo.
Taka alpra vs eti albo diclaz.
  • 1121 / 153 / 0
Ja to na zjazdy po stimach brałem już parę lat temu etizolam (RC) i idealnie się sprawował. Z aptecznych wrzucałem alpre, klony i diazepam, w sumie nie zaliczyłem większych przypałów, ale po flubromazepamie (RC) sporo naodpierdalałem w chuj na mnie mocno działał i strasznie długo, mocne kurestwo było..
"Nieśmiertelny jak Ciro Di Marzio"

Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
  • 1874 / 304 / 0
Ogólnie dziwię się każdemu, kto próbował RC benzo. Po chuj komu coś mocniejszego od klonazepamu?
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 3141 / 876 / 5
Przecież jest masa słabszych benzo niż klon. Są też dłużej działające. Masz pełen wachlarz, zamawiasz z neta i nikt nawet nie musi o tym wiedzieć.
A ja lubię nowe rzeczy ćpać 🤷🏼‍♂️
@WRB
Flubromazepam mam teraz, dobre gówno. Pamiętam kiedyś jak od Chińczyków dostałem, jedno z pierwszych benzo moich. Przyjebałem tabsę, odlbudziłem się na następny dzień ale za to jak zajebiście się czułem %-D teraz 4mg jest git.
etizolam zajebisty jest na zjazdy wszelakie, ostatnio gieta niecałego zgubiłem, w domu hehehe zjadłem może z 50mg z tego.
Jedyny przypał z benzo miałem w miksach - benzo+alko - poszedłem rano po nocce bez butów do znajomych, kupiłem w chuj koksu, jakieś szczyny z alko i melanżowalem kilka h co jakiś czas dorzucając clonazolam. Przynajmniej tak mi powiedzieli.
I drugi raz "przypał" - waliłem a-pihp, a na podkład poszła flualpra. Jadłem po ćwiartce tabsy 1mg raz na 3-4h. Najpierw spałem jeszcze, potem pamiętam że zawałem nockę i rano się okazało, że nie ma benzo. Zajebałem kreskę alfy, włosy stanęły dosłownie dęba i zaczęły się paranoje.
Jak mi potem lęki z odbicia wjechały to dwa dni ktoś mi biegał w kącie oka albo chciał przyjebać. Hehwh
Później się dowiedziałem że dzieciom na podwórku rozdawałem kwasy.
  • 1874 / 304 / 0
Niezbyt fajna opcja benzo od vendora nie wiesz co masz i nielimitowany dostęp a to nie trafka.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 3141 / 876 / 5
Wiem co mam, nie spotkałem się jeszcze z czymś takim żeby producent większości RC w EU sprzedawał coś innego niż deklarowaną substancję (nie tylko o benzo mi chodzi).
Ba, wszystkie benzo w tabsach/blotterach działały tak jak powinny - chyba że się zamawiają vendorzy i od lat zamiast eti sprzedają pyrazolam %-D czy to w prochu czy to w pillsach.
  • 84 / 80 / 0
Mam prośbę. Wytłumacz mi ktoś bo ja nie nadążam chyba za dzisiejszym światem - światem ćpanka. Czym to się różni od zwykłego, aptecznego klasycznego, normalnego, bezpiecznego, sprawdzonego benzo?

przeniesiono do wątku ogólnego pytanie o RC BENZO - ss
Gorszy niż reszta...
  • 604 / 115 / 0
"to" czyli benzo RC?
No tym, że jest RC, czyli nie delegal, więc można kupić nawet z clearnetu.

Często mocą, czasem działania. taki flualprazolam czy flubromazolam nie miały sobie równych co do dawek. Kogoś bez tolerki 0,1mg zamiatało, a 0,25 powodowało długi sen z niepamięcią wsteczną. Klonazolam był kilka razy silniejszy od klonazepamu. Na wolnamolekula było kiedyś fajne porównanie tych 2 substancji tak podobnych do siebie ale TYLKO z nazwy "twojego dobrego ziomka" klona vs "szatana z czeluści piekieł" klonazolamu.

jak ktoś nie umie sępić benzo u lekarzy i nie ma dila, nie ogarnia w darknety i tory, to może RC zamówić z neta.
Minusy to oczywiście to, że mogą być zanieczyszczone czymś, apteczne to apteczne jednak. Mój ulubiony RC to był etizolam (używany aptecznie m.in. w Japonii, Włoszech), ale potem chyba wszedł delegal. Zjadłem tego tony.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.