...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 611 / 16 / 0
Witam,
Od wielu wielu lat jestem na substytucji buprenorfina. Co jakiś czas ciągi na oksykodonie z morfiną na zmianę z heroiną i fentanylem.
Właśnie kończę kolejny ciąg i od jutra schodzę z powrotem na buprenorfinę. Niby wszystko wiem, ale wolę też zapytać innych moich patenty. Czy przejść od razu na bpr na drugi dzień, czy pomęczyć się jeszcze 1 – 2 dni dopiero się przerzucić. Chodzi głównie o to, żeby jakkolwiek choć troszkę czuć działanie buprenorfiny. Czym się wspomagać? Jestem od 15 lat na benzodiazepinach – głównie midazolam i clonazepam co 2 dni.
Jakieś SSRI (sertralina), która jest jednym z najmniej osłabiających działanie opioidów antydepresantem, do tego pregabalina?
Jakieś pomysły?
Na dniach opiszę swoje sprawdzone przez lata.
Pozdrawiam,
BlueV
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 1 / 1 / 0
Jeśli się przerzucisz na bupre będąc jeszcze pod wpływem działania innych, agonistycznych opio, to dopierdoli ci taki skręt, że się nie pozbierasz. Dziwne pytanie swoją drogą, skoro mówisz, że nie po raz pierwszy przechodzisz na bupre. Poczekaj do momentu, kiedy efekty odstawienie zaczna być intensywne i mocno dokuczliwe, wtedy dopiero zarzuć bupre. Co do jej działania - imo na osoby uzależnione od opio bupra nigdy nie będzie działała w jakiś fajny sposób. Dla mnie np. bez względu na dawki jej działanie jest w ogóle niewyczuwalne, jedynie niweluje mi zespół abstynencyjny. Więc w tej kwestii to raczej nie ma znaczenia, kiedy ja wrzucisz.
Co do wspomagania się - pregabalina obowiązkowo. Benzo mniej obowiązkowo, ale skoro wpierdalasz nałogowo, to raczej nagle nie przestaniesz. Po co to ssri? Jeśli serio zależy Ci na leczeniu, to ja tam bym celowała w inne antydepresanty, no chyba że znasz, masz sprawdzone, i wiesz, że to grupa leków, która dobrze na ciebie działa.
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2021 przez volgvv, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 3 / 2 / 0
Widzę, że mój problem, to pestka, w porównaniu do Twojego. Ja muszę skończyć z Tramalem i wymienić go na Bunorfine. Miał ktoś z Was doświadczenia z przechodzeniem z Tramalu na Bunorfine??

Prośba do admina! Nie kasujcie moich postów, tylko skierujcie w odpowiedni dział, tutaj jest tego tyle, że nie znajduję odpowiedzi na moje pytania.
  • 19 / 3 / 0
Wykopalisko, ale odpisze.
Tak z trama na bupre bardo dobre zejscie, ale tylko do max 10 14 dni. Bo potem po sie wpierniczysz w jeszcze większe guano.
  • 85 / 29 / 0
Sory, ale ja trochę nie rozumiem tej mody na wskakiwanie na substytuty.
Okej jak ktoś grzał piętnaście lat hel albo fenta, wtedy ma to dla mnie sens, ale znam ludzi, którzy z Tramalu i kody, wchodzili na metadon.
Dla mnie substytucja to ostateczność.
Byłem przez kilka miesięcy na mietku, ale leciałem już kilka lat, dobijając czasami do dwóch gramów majki iv dziennie przy okazji jedząc benzo na potęgę.
Uwaga! Użytkownik LittlePossessedRock nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.