Od wielu wielu lat jestem na substytucji buprenorfina. Co jakiś czas ciągi na oksykodonie z morfiną na zmianę z heroiną i fentanylem.
Właśnie kończę kolejny ciąg i od jutra schodzę z powrotem na buprenorfinę. Niby wszystko wiem, ale wolę też zapytać innych moich patenty. Czy przejść od razu na bpr na drugi dzień, czy pomęczyć się jeszcze 1 – 2 dni dopiero się przerzucić. Chodzi głównie o to, żeby jakkolwiek choć troszkę czuć działanie buprenorfiny. Czym się wspomagać? Jestem od 15 lat na benzodiazepinach – głównie midazolam i clonazepam co 2 dni.
Jakieś SSRI (sertralina), która jest jednym z najmniej osłabiających działanie opioidów antydepresantem, do tego pregabalina?
Jakieś pomysły?
Na dniach opiszę swoje sprawdzone przez lata.
Pozdrawiam,
BlueV
Co do wspomagania się - pregabalina obowiązkowo. Benzo mniej obowiązkowo, ale skoro wpierdalasz nałogowo, to raczej nagle nie przestaniesz. Po co to ssri? Jeśli serio zależy Ci na leczeniu, to ja tam bym celowała w inne antydepresanty, no chyba że znasz, masz sprawdzone, i wiesz, że to grupa leków, która dobrze na ciebie działa.
Prośba do admina! Nie kasujcie moich postów, tylko skierujcie w odpowiedni dział, tutaj jest tego tyle, że nie znajduję odpowiedzi na moje pytania.
Tak z trama na bupre bardo dobre zejscie, ale tylko do max 10 14 dni. Bo potem po sie wpierniczysz w jeszcze większe guano.
Okej jak ktoś grzał piętnaście lat hel albo fenta, wtedy ma to dla mnie sens, ale znam ludzi, którzy z Tramalu i kody, wchodzili na metadon.
Dla mnie substytucja to ostateczność.
Byłem przez kilka miesięcy na mietku, ale leciałem już kilka lat, dobijając czasami do dwóch gramów majki iv dziennie przy okazji jedząc benzo na potęgę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.