blackdevil pisze: Jak się ma potencjał uzależniający mefa do koki? Większy czy mniejszy?
dla mnie mef nie ma żadnego potencjalu uzalezniającego, znajduje w nim coraz wiecej minusów
mef jest ma bardzo duzy potencjal uzalezniajacy (psychiczny); nawet jak stwierdzisz ze jest juz do bani, ze przestal dzialac albo ze charakter doswiadczenia jaki powoduje po uzyciu sporo sie zmienil,splycil to i tak za tydzien, dwa lub trzy przypomnisz sobie... ten najlepszy raz, i znow wracamy do poczatku. I potem łaaaaaaa....
Gdzież mefa kurwa do kokainy porównywać. To tak jak słonia porównywać do mrówki jadowitej ]
no chocby dlatego:
http://wiadomosci.onet.pl/2143165,12,le ... ,item.html
bo wlasnie obie rzeczy są porównywane....mimo, ze wg mnie porownanie nietrafione
http]
Dawka pomieszana z głupotą czyni truciznę.
Próbowałem jedno i drugie wiele razy (to pierwsze więcej) i nigdy bym nawet nie śmiał porównywać tych dwóch substancji.
Myślę, że koniu19 najlepiej to ujął.
A własciwości uzelażniejące? Według mnie to sprawa jednostki. Ja na przykład nigdy nie uzależniłbym się od mefa. Fakt faktem, lubię go, ale nie częściej jak kilka razy do roku w ilości ok 500mg jednorazowo . A koks? Gdybym miał do niego stały dostęp i walutę na niego, to traktowałbym go jako lepszy zamiennik kawy :)
Także krótko mówiąc porównanie z dupy wzięte. Ale są gusta i guściki, więc nie rozmawiajmy o nich, bo nikt jeszcze nie doszedł do konsensusu w tej sprawie i szczerze wątpię żeby i nam się udało.
co pojawialo sie dopiero po 0,5g koko na jedno wciagniecie.
A tak w poza tematem, to za chwilę rozpoczyna się miks koko z mefem. Jak znajdę czas to opiszę.
E. Hemingway
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Francja: W ciągu roku podwoiło się spożycie kokainy
W ciągu roku spożycie kokainy we Francji prawie się podwoiło - poinformował w środę portal France 24. W 2023 r. po kokainę jednorazowo sięgnęło tam co najmniej 1,1 mln osób, podczas gdy zgodnie z danymi Centrum Monitorowania Narkotyków i Narkomanii (OFDT) rok wcześniej grupa ta liczyła 600 tys. osób.
Biden ustanowił rekord ułaskawień. Skrócił wyroki 2,5 tys. osobom skazanym za narkotyki
Prezydent USA Joe Biden ogłosił w piątek skrócenie wyroków niemal 2,5 tys. osobom skazanym za przestępstwa narkotykowe, którzy odbywają "nieproporcjonalnie długie kary". Prezydent pobił w ten sposób rekord pod względem wydanych aktów łaski.
Kokaina w cukierkach. Rekordowy przemyt udaremniony
Władze celne na lotnisku Haneda w Tokio skonfiskowały 15 kilogramów kokainy od jednego z pasażerów. Agencja Kyodo wskazuje, że to rekordowy wynik w skali kraju.