Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2801 / 360 / 0
@krzychv to prawda jeśli chodzi o igły.. jak zaczynałem przygode z i.v to bylo 0.6 i bylo całkiem spoko po niedługim czasie przeszedlem na 0.7 i juz byla różnica spora bo i przy 0.7 mozna podać na kopa to juz całkiem inna bajka .. właśnie w ostatnim czasie czyli tak miesiąc czasu zauważyłem ze coś jest nie halo .. bylo tez sporo midasa watpie by on coś namieszał.. choć mialem też sporadyczne sytuacje ze podając 0.5 zdarzylo sie ze czulem wejście.. przed chwila wkułem sie żyła dość dobra świeża drożna i podałem 10ampołek majki prawie ze na kopa i totalnie nic ... co jest dla mnie lekkim zdziwkiem ...
  • 2801 / 360 / 0
Update a więc tak rozkminiam co jest nie tak że nie czuje tej histaminy przy podaniu majki .. bo nie wierze ze jeszcze ponad miesiąc temu tabsa mst200 iv bylo wejscie i histamina ( która dla mnie jest nawet przyjemna ) a teraz ? Ze dwa dni temu podalem 4tabsy mst200 iv na kopa oczywiście i co ? Nic totalnie nic a dodam ze mam założonego midlajna ( coś jak wkucie centralne ) czy nawet 10 ampółek majki również na kopa i nic zero histaminy może inaczej czuć coś ale to nie jest to lekko w żołądku robi sie ciepło ale to nie jest to i nie przy takich ilościach.. i tak rozkminiam i doszedlem do wniosku bo od jakiś ponad 3tyg biore dodatkowo hydroksyzyne na noc do alpry i pregi czyzby hydroksyzyna aż tak wpływała na histamine która jest przy majce ? Tak wiem hydroksyzyna jest antyhistaminą miał ktoś z was taką sytuację ? Bądź coś podobnego .? Zobacze teraz kilka dni nie bede brał hydro na noc i zobaczę czy coś się zmieni .. jesli nie to trzeba bedzie zakończyć historię z Majką iv bo to bez sensu jest ..
  • 2115 / 625 / 0
@sclereo2014 na Twoją odpowiedzialność. Tego, co było, nie odzyskasz. Ale możesz spróbować odstawić na pewno hydroksyzynę i... dodaj DHC. Serio. Na tydzień-dwa. Dawki takie no ;) Znamy swoje możliwości.
Daj znać, jak rezultaty. Ja nie wiedziałam, jak to zeruję histę (tylko że ja byłam jedynie na DHC, ale 1g+/dzień, ni wiem czy masz taką możliwość) i zaliczyłam po tym pierwszą, nieoczekiwaną"podłogę" w życiu bo tak spuchłam, pole widzenia out, no i cukier out. Ostrożnie.

POWYŻSZY TEKST NIE STANOWI PORADY DLA UŻYTKOWNIKÓW, KTÓRZY MAJĄ TOLERANCJĘ MNIEJSZA NIŻ KOLEGA WYŻEJ. NIE ODPOWIADAM, JESLI SOBIE TAK ZROBISZ, W MOMENCIE GDY JEDNA TABSA MAJKI CIĘ ROBI ALE WIDZISZ TEKST I OOOO MOŻE BYĆ LEPIEJ. NIE. TO PORADA DLA KOLEGI, A TY PIERDOLNIESZ NA GLEBĘ I TYLE.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 2801 / 360 / 0
@Jamedris ooo jamedris no cześć 😘 właśnie dzis juz nie wziąłem do śpioszków hydro i zamierzam tak przez kilka dni i będę obserwować co bedzie sie działo.. bo nie wierze że w ciagu miesiąca z 1-1.5 tabsy mst200 iv ( gdzie czulem ta histamine i lekkie wejscie nagle totalne nic przy 4!! Tab mst200 iv czy 3tab mst200 i 10ampółkach tych 20mg na 1ml .. i jedyne co mi przychodzi do głowy to dodanie hydro do zestawu na spanie .. niestety akurat nie mam dostapu do słabszych opio jak na ironie losu .. odezwiesz sie na priv ?
  • 2115 / 625 / 0
@sclero2014 słodziaku :* masz ode mnie priv, mam nadzieję że nie przeszkadza Ci długość, ale sam zobaczysz co tam jest.

Dla innych dodam, że ten efekt podbicia nie był jednorazowy. Ok. 4 dni każdy strzał. Gdyby pewien forumowicz na "t" dalej wchodził na forum, to by pewnie pamiętał, bo pieprznęłam na glebę jak mieszkaliśmy razem. Pomieszkiwaliśmy, no.

Byliśmy w b. podobnym miejscu, tylko ja znalazłam nieoczywiste rozwiązanie. Ostatnia szansa. Albo to, albo już akceptuję drogę donikąd w postaci opio. Mimo tego, co na PW przeczytasz. To dla mnie ważne, to nie jest tekst wyprodukowany bez serca.

Aha, DHC przyjmowałam tą 'swoją' metodą z sodą i kwaskiem, jest pełna instrukcja, znajdziesz w moich postach po wyszukaniu "visually equal amount". A parę stron dalej dyskusje o jej ulepszeniu i polską wersję. Żadnego hydro. Z benzo tylko klonazepam. alkoholu b. mało.
Mam nadzieję, że zadziała, bo doskonale znam tą frustrację. Ale od tego momentu to już tylko w prawo, albo w lewo. Nic samo się nie naprawi. To jedyna rada, jaką na to znam, mam i mogę potwierdzić.

Tak więc gdybyś odpisał na to PW - nie oczekuję natychmiast, pardon jeśli jakiś chaos tam się wkradł ale siedzę i zakuwam do obrony jutro - to nadal jest czytelnie i bardzo, bardzo bym to doceniła. Wjechały tam ciężkie tematy, ale czy my kiedyś byliśmy lekkim tematem? ;)
odtrącam rok za rokiem.
  • 145 / 11 / 0
Też mam ochotę na morfinkę, bo mnie kręgi szyjne bolą. Pieprzyc leki otc paracetamol, ibuprofen, tramadol po którym, nie możesz się wysrać 3dni.
Oxycodon też mi się podchodzi.
Potrzebuję zastrzyku w tętnice szyjną z medikamentem wraz z morfinum. Czy tam mediketem na ADHD.
@Jamedris

WARN - notoryczny offtop, spam @V44
  • 2115 / 625 / 0
Wyczuwam ironiczny ton, ale naproksenu spróbuj, ew. ketonal OTC ale dawka większa. Napro, ja w postaci Apo-Napro używałam, jest na receptę. @GTB488
Nie dziwię się reakcjom "co ona pieprzy", bo sama tak zareagowałam. Że jakieś metabolity miałam w sobie i przeżywam konsekwencje, czy coś. No nie, mijają kolejne dni.

Wiem, że poprzedni post brzmi niewiarygodnie. W pierwszym dniu nie wierzyłam. W drugim zaczęłam mieć nadzieję. Dziś miałam próbę woli i widzę światełko w tunelu, nie tylko żyły.
odtrącam rok za rokiem.
  • 145 / 11 / 0
Przecież wiem, że Twoja psychika ciągle myśli o wkłuciu. Minęło za mało czasu.
A na priv, czemu mnie zbywasz?
Zrezygnowalaś??

@Jamedris
  • 2115 / 625 / 0
@GTB488 ostatnie parę postów (nie esejów, spokojnie, poza tym do sclero) mówi o tym, że utrzymuje się działanie MPH obrzydzające mi opio. Myślę teraz o obronie dyplomu, którą mam dziś po południu i opracowuję pytania; first things first, robię przerwy co godzinę i tu zaglądam, szybko się nie położę - odpiszę.
Będę chciała igiełki, to sobie odnowię przekłucie w uszach bo mi kompletnie zarosły, a słyszałam że z tuneli 19mm to niemożliwe i trzeba szyć. Nie szyłam. Są na tym świecie rzeczy, o którym się nie śniło filozofom. Albo pobawię się w play-piercing ze kimś. Igły mam na stanie, bo używałam nietypowego rozmiaru.

Albo w końcu za hajs który poszedłby na majkę zrobię tatuaż. Mrrr. Ten 'ból' jest jak medytacja.

Zapierdalam 13 pytanie z ok. 55. Jutro wydrukować i wkuwać przed obroną. W końcu nie martwiąc się, czy znajdę miejsce typu WC zamykane by przywalić. Jaki to jest komfort.
I jeszcze MPH nie brałam ponownie, bo istotnie interesuje mnie to, co przerabiam. Inaczej bym nie szła na taką specjalizację. Dojdę do połowy chociaż bo planuję też jednak spać trochę iiiii dostaniesz upragnioną odpowiedź; no offence, ale ja lubię robić/uczyć się w stresie na ostatnią chwilę i tak to wygląda.

Szkoda tylko, że do punktu GSM będę musiała się przejść bo drukarki brak, a na telefonie to se mogę przewijać. Głupoty, a nie obronę.

Edit: chwila, dlaczego my w morfinowym piszemy? Aż tak mnie chcesz eksponować? Nie musisz, mam real bliżej. Panie moderatorze, proszę przez moment nie wyrzucać, dobrze? :ziew:
Chociaż porusza to temat morfiny, a raczej uczucia zapomnienia czym jest potrzeba, bo nie ośmielę się jeszcze mówić o zapominaniu uczucia głodu.
odtrącam rok za rokiem.
  • 13 / / 0
Siema wpada w ręce 10 tabsow contus 100 na codzień Tramal około 700 ale różnie czasem mniej. Ile przyjąć PO bo tylko to wchodzi w grę aby fajnie posmyrali?
przeniesiono - nv13

połączono-db
i bardzo bym prosił o zcalenie administratora.
I czy MST Continusa mozna zarzucic w ten sam dzien kiedy brałem Tramal powiedzmy ta normalna moja dzienna dawke która biorę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.