Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
Najprawdopodobniej w tym roku kładę się na oddział w celu przeprowadzenia ECT. Enough of this bullshit.
ps. w sumie to szczerze, cena mnie aż tak na plecy nie rozjebała, bo paradoksalnie za terapię MPH płacę więcej niż za jedno opakowanie Elvanse 50mg. Ale wkurwiło mnie srogo brak kontaktu ze strony producenta, chuj im w dup, jak całej tej branży.
Sorry za post pod postem - później skleję, chodzi, żeby każdy obserwujący temat dostał powiadomienie. Też macie wypisywane receptę na Elvasnse RPZ czy RPW?
scalono - Mx
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
wczorajMerx pisze: Sorry za post pod postem - później skleję, chodzi, żeby każdy obserwujący temat dostał powiadomienie. Też macie wypisywane receptę na Elvanse RPZ czy RPW?
Zrzut ekranu 2025-01-14 o 11.33.20.png
Co ciekawe - w jednej mieli lek na stanie, ale... farmaceutka sama nie wiedziała jaka recepta jest poprawna i mimo że ściągnęli z hurtowni i mieli na stanie lek, to nie wydawali go pacjentom do czasu wyjaśnienia sprawy XD
Z tego co widzę jak rozmawiałem w aptekach to kwestia prawna tego nowego leku jest jeszcze nieuregulowana... I lekarze, farmaceuci sami nie do końca wiedzą co jest poprawne - RP, RPW czy RPZ...
Swoją drogą ciekawe masz dawkowanie - 1-1-0 - zapewne "off label" - zazdroszczę lekarza który jest tak otwarty i przepisał Ci 100 mg na dobę ba start :o mój jest rygorystyczny niestety... :/ choć długo do niego chodzę i ADHD mam bardzo uciążliwe...
Na Ciebie też Elvanse działa tak krótko? W teorii powinna działać 12-14 godzin... A w praktyce... osobiście na mnie działa 5-6h max , niezależnie od przyjętej dawki w mg - czy to 30, czy 50, czy 70.
Robiłem mały research na zagranicznych grupkach i forach i faktycznie niektórzy wolniej a niektórzy dłużej metabolizują lisdexamfetaminę. Ciekawe jaki jest tego "mechanizm" że u niektórych działa której, a u innych dłużej.
@kavva6 rozmawiałem z znajomym magistrem farmacji i powiedział mi, że RPZ to lek który może być wypisany przez lekarza ze specjalizacją tylko i wyłącznie - Taki jest stan elvanse i taki ma zostać. Może to i lepiej nawet.
Ja biorę jedną tabl na dobę, działa idealnie, nie ma porównania do tego syfu jakim jest pierdylofenidat, W końcu czuję się jakbym faktycznie dostał lek na ADHD, a nie na chujwieco.
Dawkę mam takąp przypisaną, bo mój lekarz zawsze leci z opakowaniami w maksymalnej ilości po prostu, bo się rzadko widujemy no dosłownie widujemy irl to raz na rok/dwa tak to wizyty online co pół roku, bo diagnozę mam dawno postawioną jednyna zmiana w lekach która była przez ostatni rok to dodanie klonazepamu do mczestawu lekarstw na lęk uogólniony i teraz zmiania medikinet na elvanse.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
USA: Popularność zioła rośnie. Czy branża alkoholowa jest zagrożona?
Amerykanie coraz intensywniej używają marihuany jako substytutu innych używek. Analitycy donoszą o nagłym wzroście konsumpcji konopi indyjskich jako alternatywy dla alkoholu w 2024 roku.
Z synem i córką produkowała mefedron
Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.
Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept
Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.