Mam pytanko ponieważ dzisiaj podczas podawania 4mmc iv w nową żyłę.
Podczas podawania poczułem że moja dłoń robi się gorąca po zaprzestaniu podawaniu to uczucie znikło ale po kontynuowaniu podawania znów poczułem gorąc w dłoni, i zaprzestałem podawaniu w to miejsce.. Czy ktoś powie mi co to do cholery było ;-;?
2 opcja to brak ciśnienia i przepływy przez zaciśniętą staze, zgiętą rękę, zator, pusta żyła etc ale to co opisujesz to jakby sytuację przy odciętym przepływie lub podanie w tętnice
Ekstrakcja na zimno, roztwór krystaliczny, stanowisko pracy i łapy/narzędzia czyste i/lub odkażone.
Mam się martwić? Wczesny ropień?
Można tu coś zaradzić poza obładaniem lodem?
Thank you from the mountain
Rozpuszczone w 10ml wody, rozlozone po 5ml na każde z ud.
Zabolało przy podaniu (mocniej niz zwykle). Wejścia jak przy IV nie czułam (zadnych szpilek), w sumie żadnego wejścia nie czułam bo poczatek dzialania poczulam po jakims czasie dopiero. Za to jak już weszło to jeny-majeny: kilogram sedacji na centymentr kwadratowy i konkretny nodding (b.mało makowej euforii). No i dziala fajnie dlugo (dlatego preferuje im od iv, ale to mniejsza). Tak jak piszesz - profil lekko inny, ale to nadal Witaminka M nasza kochana.
Teraz mysle czy przez przypadek nie poszło podskornie zamiast glebiej. I co w takim razie? Teraz macam i jest lekka gulka. I boli po przejechaniu opuszkiem palca.
Od siebie mogę również polecić octenisept żel na rany, też mi pomaga. Nie wiem czy w twoim wypadku dużo to da, ale warto spróbować. Co jakis czas sobie smaruje w miejsach gdzie najwięcej było walone, heparyna natomiast na pewno bardziej pomaga.
@krzychv z heparyna przy im to bym polemizowal, czy ma to wiekszy sens w ogole.
@krzychv
Dziękuję kochani!
scalono- nv13
Nie mogę już edytować. @sclero2014 jak już jesteś proszę o scalenie
@freezin9moon edit: drugie udo ma podobne objawy jednak. Najbardziej (poza lekkim bolem) martwi mnie ta sztywnosc i spięcie miesnia (podawalam w m. obszerny boczny), więc nie poszło s.c. (chyba). Kiedy to minie? Pośladkowemu (z tej samej „sesji”) nic a nic nie jest :F Do tej pory wczesniej biłam w poślad właśnie, eh. Co mnie z udami podkusiło
@sclero2014 posłuchaj Pana wyżej, przemyśl swoją procedurę przerabiania tabsa MST i czy wg Ciebie jest wystarczająca na i.m. jeśli chcesz bić nadal - mi kilkadziesiąt razy w dupala (%-D) nic nie było, a tu raz w czwórkę i obsrałam pantalony.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
TikTok: Dlaczego alkohol jest akceptowalny, a marihuana zakazana?
TikTok to jedna z najpopularniejszych platform społecznościowych na świecie, która przyciąga miliony użytkowników każdego dnia. Jednak jej polityka dotycząca treści związanych z marihuaną i alkoholem wywołuje liczne kontrowersje. Platforma całkowicie zakazuje promowania konopi, jednocześnie pozwalając na reklamowanie alkoholu pod określonymi warunkami. To podwójne standardy, które nie tylko irytują branżę konopną, ale także wpływają na postrzeganie tych substancji przez społeczeństwo.
Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej
Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.