Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 125 / 23 / 0
@nieczulosc histamina wspomniana przez Kolegę wyżej to jedno, ale nieprzyjemność mogła być wynikiem omyłkowej iniekcji dotętniczej (niestety też znane z doświadczenia - objawy jak opisane, nie zawsze jest to ból w zaopatrywanej przez te naczynie kończynie). Czy nie było to przypadkiem podanie w pachwinę? W tym miejscu żyła, arteria i nerw leżą blisko siebie i o takie niepowodzenia najłatwiej...
"mojej wolności dowodem błąd"
  • 19 / 2 / 0
@Caputmortuum1 Nie było to w pachwinę, ale objawy faktycznie podobne do podania dotętnicznego, niestety też znane z doświadczenia. Teraz to było podanie dożylne, dlatego mnie zastanowiło, że organizm zareagował w tak podobny sposób (ale w nieco mniejszym stopniu). Być może ty i kolega wyżej macie racje z wyrzutem histaminy i z jakiegoś powodu był tak silny. Strzał czyściutki.
  • 125 / 23 / 0
@nieczulosc Czyli, jak to w życiu bywa, pozostają tylko domysły:) Na swoim nędznym przykładzie zauważyłem, że po troszkę dłuższej (jak na trwający ciąg) przerwie - zazwyczaj po pierwszym strzale w danym dniu - wyrzut histaminy jest większy, można tłumaczyć to odbudowanym zapasem. Być może nie tylko był to pierwszy strzał ale dzień, dwa przed Twoim wypadkiem przyjęłaś pokarmy bogate w histydynę - z tego aminokwasu powstaje histamina - jeszcze z innych możliwości przychodzących do głowy. Tak czy inaczej, wypada życzyć, żeby więcej się nie powtórzyło. Ehh, roztwór z 2 x mst200+MPH (medikinet 10) poprawiony po niespełna półgodzinie 2 x mst200+1/2 wspomnianej białej tabletki "robią" dobry ranek, a był czas, że pilnowałem dozy z 1/2 mst 200...
"mojej wolności dowodem błąd"
  • 6 / / 0
Czy tolerka na morfinę rośnie tak szybko, jak na tramadol?
Wzięłam trampka 225 po 2 tyg przerwy i było fajnie. Potem po 3 dniach 500 mg i nie poczułam nic.
  • 2775 / 357 / 0
Niestety tolerka na każde opio rośnie w zastraszającym tempie .. a z własnego doświadczenia zauważyłem że im silniejsze opio tym tolerka rośnie szybciej
  • 2989 / 1001 / 0
tolerancja to temat rzeka, dużo indywidualnych czynników przekłada się na jej wzrost oraz późniejszy spadek. kwestia mocno indywidualna, z reguły wygląda to podobnie przy każdym z opioidów, ale tak jak wspomniał kolega wyżej - silniejsze analgetyki powodują rychlejszy wzrost ów tolerancji. istotne jest też stadium nałogu, w którym dany użytkownik się znajduje. tak to się ma przy moich obserwacjach,

ja teraz sześć dni stosowałem morfinę, cały ten czas utrzymując się na dawkach 200 mg/d i pierwsze trzy dni było nieziemsko, ponieważ byłem po szybkiej procedurze zbicia tolerancji, a już później - mimo odczuwalnego działania - czułem efekty znacznie słabiej. przy zaawansowanej lekozależności i długich ciągach magia szybko zanika, zanim się człowiek zdąży zorientować, to w/w tolerancja znów jest wywindowana w kosmos. gdzie jeszcze tydzień temu pewnie zrobiłby mnie Tramal w wyższej dawce.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 177 / 46 / 0
Pytanko jak to u was jest? Ile od strzała zaczyna się u was odczuwalny skręt? 12h? 24h?
lol [*]
  • 646 / 63 / 0
Ja mam tak ze rowno 24 godz od ostatniej dawki majki pierwsze objawy ssa juz po okolo 19 do 20 godz po 24 jest pelnoprawny skret.niezle dawki walicie po 2 mst na strzalla chociaz ja nie lepiej ale wydaje mi sie to przez tab bo np. Mst jak mialem to bralem po 2 na strzal jak stosuje vendal to biore tylko jedna na strzal i wystarcza mi to zupelnie
  • 2775 / 357 / 0
Ja mam od kilku dni sytuacje że majka wgl nie powoduje wjazdu ani histsminy .. i nie wiem dlaczego gdzie zazwyczaj 1tab mst 200mg to bylo chociaż kilka sekund wjazdu czy histsminy a teraz zupełnie nic a nic i nie ważne czy dam 200mg czy 350mg nic zupełnie nic rozumiem ze kable mam zajechane ale nawet jak w nową żyłę podam to tez nic miał ktoś tak ? Wczoraj albo przed wczoraj podałem na 1raz prawie 2tab i NIC juz mnie ujj strzela na to
  • 521 / 96 / 0
sclero z całym szacunkiem ale ty przecież chyba nie od wczoraj siedzisz w opio, więc zgaduje ze to pewnie kwestia tolerki? Wesołych świąt
:tabletki:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Nowe źródło CBD: kanabidiol znaleziony w brazylijskiej roślinie

Naukowcy odkryli, że kanabidiol (CBD), znany z właściwości zdrowotnych i popularny w produktach konopnych, znajduje się również w powszechnej roślinie z Brazylii.

Zadzwonił i powiedział, że jest pijany i prowadzi auto. Poprosił o zatrzymanie

Cztery promile alkoholu w organizmie miał mieszaniec powiatu żywieckiego (Śląskie), który jadąc samochodem, zadzwonił na numer alarmowy i poprosił, żeby go zatrzymać. Po wytrzeźwieniu usłyszał zarzuty, grozi mu do trzech lat więzienia.