Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 125 / 23 / 0
@nieczulosc histamina wspomniana przez Kolegę wyżej to jedno, ale nieprzyjemność mogła być wynikiem omyłkowej iniekcji dotętniczej (niestety też znane z doświadczenia - objawy jak opisane, nie zawsze jest to ból w zaopatrywanej przez te naczynie kończynie). Czy nie było to przypadkiem podanie w pachwinę? W tym miejscu żyła, arteria i nerw leżą blisko siebie i o takie niepowodzenia najłatwiej...
"mojej wolności dowodem błąd"
  • 19 / 2 / 0
@Caputmortuum1 Nie było to w pachwinę, ale objawy faktycznie podobne do podania dotętnicznego, niestety też znane z doświadczenia. Teraz to było podanie dożylne, dlatego mnie zastanowiło, że organizm zareagował w tak podobny sposób (ale w nieco mniejszym stopniu). Być może ty i kolega wyżej macie racje z wyrzutem histaminy i z jakiegoś powodu był tak silny. Strzał czyściutki.
  • 125 / 23 / 0
@nieczulosc Czyli, jak to w życiu bywa, pozostają tylko domysły:) Na swoim nędznym przykładzie zauważyłem, że po troszkę dłuższej (jak na trwający ciąg) przerwie - zazwyczaj po pierwszym strzale w danym dniu - wyrzut histaminy jest większy, można tłumaczyć to odbudowanym zapasem. Być może nie tylko był to pierwszy strzał ale dzień, dwa przed Twoim wypadkiem przyjęłaś pokarmy bogate w histydynę - z tego aminokwasu powstaje histamina - jeszcze z innych możliwości przychodzących do głowy. Tak czy inaczej, wypada życzyć, żeby więcej się nie powtórzyło. Ehh, roztwór z 2 x mst200+MPH (medikinet 10) poprawiony po niespełna półgodzinie 2 x mst200+1/2 wspomnianej białej tabletki "robią" dobry ranek, a był czas, że pilnowałem dozy z 1/2 mst 200...
"mojej wolności dowodem błąd"
  • 6 / / 0
Czy tolerka na morfinę rośnie tak szybko, jak na tramadol?
Wzięłam trampka 225 po 2 tyg przerwy i było fajnie. Potem po 3 dniach 500 mg i nie poczułam nic.
  • 2770 / 357 / 0
Niestety tolerka na każde opio rośnie w zastraszającym tempie .. a z własnego doświadczenia zauważyłem że im silniejsze opio tym tolerka rośnie szybciej
  • 2979 / 994 / 0
tolerancja to temat rzeka, dużo indywidualnych czynników przekłada się na jej wzrost oraz późniejszy spadek. kwestia mocno indywidualna, z reguły wygląda to podobnie przy każdym z opioidów, ale tak jak wspomniał kolega wyżej - silniejsze analgetyki powodują rychlejszy wzrost ów tolerancji. istotne jest też stadium nałogu, w którym dany użytkownik się znajduje. tak to się ma przy moich obserwacjach,

ja teraz sześć dni stosowałem morfinę, cały ten czas utrzymując się na dawkach 200 mg/d i pierwsze trzy dni było nieziemsko, ponieważ byłem po szybkiej procedurze zbicia tolerancji, a już później - mimo odczuwalnego działania - czułem efekty znacznie słabiej. przy zaawansowanej lekozależności i długich ciągach magia szybko zanika, zanim się człowiek zdąży zorientować, to w/w tolerancja znów jest wywindowana w kosmos. gdzie jeszcze tydzień temu pewnie zrobiłby mnie Tramal w wyższej dawce.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 142 / 38 / 0
Pytanko jak to u was jest? Ile od strzała zaczyna się u was odczuwalny skręt? 12h? 24h?
lol [*]
  • 646 / 63 / 0
Ja mam tak ze rowno 24 godz od ostatniej dawki majki pierwsze objawy ssa juz po okolo 19 do 20 godz po 24 jest pelnoprawny skret.niezle dawki walicie po 2 mst na strzalla chociaz ja nie lepiej ale wydaje mi sie to przez tab bo np. Mst jak mialem to bralem po 2 na strzal jak stosuje vendal to biore tylko jedna na strzal i wystarcza mi to zupelnie
  • 2770 / 357 / 0
Ja mam od kilku dni sytuacje że majka wgl nie powoduje wjazdu ani histsminy .. i nie wiem dlaczego gdzie zazwyczaj 1tab mst 200mg to bylo chociaż kilka sekund wjazdu czy histsminy a teraz zupełnie nic a nic i nie ważne czy dam 200mg czy 350mg nic zupełnie nic rozumiem ze kable mam zajechane ale nawet jak w nową żyłę podam to tez nic miał ktoś tak ? Wczoraj albo przed wczoraj podałem na 1raz prawie 2tab i NIC juz mnie ujj strzela na to
  • 520 / 96 / 0
sclero z całym szacunkiem ale ty przecież chyba nie od wczoraj siedzisz w opio, więc zgaduje ze to pewnie kwestia tolerki? Wesołych świąt
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szczury plądrują policyjne magazyny z zarekwirowaną marihuaną i innymi substancjami

Policyjne magazyny dowodowe w Houston w Teksasie stały się miejscem niecodziennego problemu. Jak donosi lokalna prasa, szczury „uzależnione od marihuany” niszczą zapasy dowodów, konsumując przechowywane tam rośliny konopi.

CBŚP i NCA w walce z syntetycznymi opioidami – współpraca w ramach EMPACT

W Birmingham odbyło się kluczowe spotkanie platformy EMPACT NPS/Narkotyki Syntetyczne, które zgromadziło przedstawicieli CBŚP, brytyjskiej NCA i innych kluczowych partnerów. W jego trakcie omówiono strategie zwalczania zagrożeń związanych z syntetycznymi opioidami, a współpraca przyniosła wymierne rezultaty.

Największa na świecie firma tytoniowa po cichu wchodzi na rynek marihuany

Philip Morris International (PMI), znany gigant tytoniowy, konsekwentnie rozszerza swoje działania poza tradycyjny rynek tytoniowy. Ostatnie kroki firmy wskazują na rosnące zaangażowanie w medyczną marihuanę. Dzięki współpracy z kanadyjską firmą Avicanna, specjalizującą się w terapii kannabinoidowej, PMI rozwija swoją strategię dywersyfikacji. Ale dlaczego największa firma tytoniowa świata inwestuje w medyczną marihuanę? Co odróżnia ją od konkurencji i jakie są jej długoterminowe plany? Sprawdźmy.