Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 2897 / 237 / 0
Mógłby ktoś pokrótce opisać, dlaczego za drugim razem (np po roku-dwóch przerwy) ten lek nie działa prawie wcale ? Dałem mu kiedyś drugą szansę (bo pierwsza się skończyła, tj działanie praktycznie całkowicie zanikło zapewne przez up/down regulację i podobne mechanizmy receptorów, co jest normalne), ale działania nie odczułem praktycznie żadnego. A wolałbym zmniejszyć dawkę klonazepamu z 4mg dziennie na np 2mg dziennie + buspiron do tego. To nie jest tak, że ten lek całkowicie zmienia (osłabia/wzmacnia) upstream/downstream danych receptorów ? Przeglądając cały temat jest sporo informacji o mechanizmie działania, szukam tylko punktu zaczepienia aby to zrozumieć i opisać (może nawet w Psychofarmakologii), a zdaje mi się, że jest on niżej niż agonizm/antagonizm receptorów. Jak coś pojebałem to sorry, brainfoga mam dość sporego ostatnio.
Jak ktoś pamięta albo ma gdzieś zapisany mój stary nr gg to prośba o PM-kę.
Dawny nick: tur3k
  • 964 / 17 / 0
Jaką macie opinie na temat działania przeciwlękowrgo spamilan?
  • 1150 / 192 / 0
Miał ktoś tak że buspiron go pobudzał? Niedawno dołożyłem 20 mg i kilka dni byłem nakręcony, wczoraj wjechałem na 30 i ten efekt był jeszcze bardziej odczuwalny.
Nie pierwszy raz go biorę, miałem o nim kiepską opinię, ale tym razem chyba są efekty, zacząłem go brać po tym jak klomipramina zwiększyła mi lęk. Po tygodniu zauważyłem poprawę, mniejsze napięcie i stres. Tylko nie mam pewności czy to jego zasługa, czy po prostu klomipramina się w końcu porządnie wczytała.
  • 5766 / 1175 / 43
21 listopada 2024zburzony pisze:
@london5 i jak efekty? Jest jakiś lęk czy paroksetyna to przykrywa? U mnie tego typu leki nie dawały rady przykryć lęku.
Wiesz co, nie wiem.
Bo jestem uzależniony od pregabaliny i zarzucam ją rano razem z resztą leków.
W dużej dawce. I ona wszystko "przykrywa". A mam jej sporo, to nie żałuję sobie.
Spróbuje jej nie brać, wtedy zobaczę efekty.

Kurwa, sorry, pomyliłem wątki. Pisząc miałem na myśli Spamilan.
Przenieście do odpowiedniego wątku albo usuńcie moje posty powyżej.

scalono - lady

Pobudza, to nie placebo.
Stosuję go jako wzmacniacz działania paroksetyny.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowe źródło CBD: kanabidiol znaleziony w brazylijskiej roślinie

Naukowcy odkryli, że kanabidiol (CBD), znany z właściwości zdrowotnych i popularny w produktach konopnych, znajduje się również w powszechnej roślinie z Brazylii.

Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek

Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.

Młody mężczyzna skręcał skręta na ławce pod kamerą monitoringu miejskiego

Operator, który obserwował zachowanie młodego mężczyzny siedzącego na ławce w Parku Garnizonowym widział jak młodzieniec zażywa narkotyki.