Przy okazji mam dobrą radę dla osób długo będących na substytucji zwłaszcza metadonem (ale bupry też dotyczy) , jeśli chcecie prowadzić normalne życie z drugą osobą to zróbcie sobie badanie poziomu hormonów płciowych, spadek libido który obserwujemy na substytucji jest spowodowany środkami jakie przyjmujemy. Zrobiłem takie badanie i lekarz zapisuje mi małe dawki testosteronu, który mam brać tak długo jak będę na substytucji. I odkąd go biorę czuję się lepiej i przede wszystkim relacja z partnerką się poprawiła, generalnie więcej energii i motywacji.
Też miałem taki epizod, jakoś kilka miesięcy, ale w porę się opamiętałem i zaprzestałem. To było baaaardzo dawno temu - prawie z dekadę. Teraz oczywiście klamka działa normalnie. Daj jej odpocząć, nie ładuj tam niczego łącznie z kropelkami, a po czasie śluzówka powinna się zregenerować. Czasem trwa to kilka dni, czasem dłużej, ale zregeneruje się.
Osobiście żadnych problemów z libido na buprenorfinie nie miałem. Jedynie "spłycony" orgazm.
Tak ,można uzależnić nos . I jest to bardzo częste. Dlatego nie można stosować kropli czy tam sprayu do nosa dłużej niż 7 dni .
Teraz pozostaje nos nawilżać nos i odcierpieć. Jakieś inhalacje ,można viksem się posmarować. To wszystko
Co do kropli do nosa to pewnie używasz czegoś z xylometazolinem albo czymś podobnym i to faktycznie uzależnia (fajnie się oddycha przez czysty nos, a nie syf spływający z zatok, wiem), pozostaje zmienić formę podania bupry - wrócić na przyjmowanie podjęzykowe albo doustne (zależy czy masz Bunondol czy Bunorfin), ewentualnie jak masz wyjebane na ten cały detox to przejść na iv (czego nie polecam) a co do kropli do nosa - całkowicie odstawić i swoje odcierpieć, średnio 4-5 dni i powinno być ok. Jednak w tym czasie nos zatkany będzie i to mocno, jeśli nie całkowicie. Radzę się do tego przygotować i nawet przed snem mieć świadomość, że przez zatkany nos możesz całą noc nie spać (jednych to wkurwia mniej, drugich bardziej).
Jakże inaczej totalnie zlekceważyłem zalecenia że lepiej używać jej w małych dawkach i sobie tak dojadałem co kilka minut z zielem i była bania w chuj.
Przypuszczałem także ryzyko, że mogły być fake ale to z pewnością była bupra bo mialem 14 panel test na drugi i mi wyszła z paroma innymi rzeczami przez co poniekąd straciłem robotę
scalono - nv13
Znalazłem pusty blister — dokladnie to byl Espranor @Amunicja
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
CBŚP i NCA w walce z syntetycznymi opioidami – współpraca w ramach EMPACT
W Birmingham odbyło się kluczowe spotkanie platformy EMPACT NPS/Narkotyki Syntetyczne, które zgromadziło przedstawicieli CBŚP, brytyjskiej NCA i innych kluczowych partnerów. W jego trakcie omówiono strategie zwalczania zagrożeń związanych z syntetycznymi opioidami, a współpraca przyniosła wymierne rezultaty.
Zapalił skręta na poczekalni Komendy Policji. Skończył w areszcie
Szczycieńscy policjanci zatrzymali mieszkańca Szczytna, który przyszedł do komendy, żeby wyjaśnić wątpliwości związane ze wcześniejszą interwencją z jego udziałem. Czekając na funkcjonariuszy w poczekalni wyciągnął i podpalił skręta, co nie uszło uwadze policjantów.
Oferował w sieci muchomory czerwone. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu
Oferował w sieci suszone kapelusze muchomora czerwonego, a także nalewki i ekstrakty z innych roślin. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu. - Każda forma wykorzystania muchomora czerwonego w tej chwili jest już nielegalna - informuje dr Paweł Grzesiowski, Główny Inspektor Sanitarny.