Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam.Zauważyłem, że po dodaniu cytryny do wywaru kratom ma jak by troche wiekszą moc .Czy to prawda,że obniżenie ph wywaru sprawia, że składniki aktywne zawarte w kratomie są lepiej przyswajane?Podobnie jak Lemon tek z grzybami psylo?
  • 245 / 28 / 0
Stestowalem wczoraj będąc na trampku (75mg) zielony maeng 1.5g to po 20min takie zbicie jakby baki zajaral czy czegos, choć na umyśle nie było jakiegoś młota w łeb, liczyłem na jakąś energię i lekko euforię jak po trampku a tu mocne zbicie było. Doparzylem 1.5g białego i przez 20min fajny spidzior wszedł ale potem znowu takie zbicie, że aż ciężko mi się grało w grę. Mocna szczytów trawala tak z godzinę, później jeszcze przez godzinę połowa efektów, potem lekki chilli do 8h. Ogólnie to lepszą motywacje i energię miałem po małej dawce kody (60mg) euforii też jako takiej nie czułem po tym, jedynie takie mocne zbicie.
  • 172 / 53 / 0
14 lipca 2024Bentonit pisze:
Czy to prawda,że obniżenie ph wywaru sprawia, że składniki aktywne zawarte w kratomie są lepiej przyswajane?
Tu zdania są podzielone. Być może zależy to od tego, jakie naturalnie pH mamy w żołądku. Jeśli o mnie chodzi, to próbowałem z i bez i trudno mi powiedzieć, czy z działa mocniej.
  • 245 / 28 / 0
Macie też tak że jak zaczyna schodzić herbatka to wchodzi takie wkurwienie, irytacja i problemy z koncentracją?
  • 172 / 53 / 0
@FotherMucker
Wkurwienia nie odczuwam, za to mam takie wewnętrzne poczucie dyskomfortu i napięcia.
  • 190 / 23 / 0
Pytanie do doświadczonych użytkowników którzy używają kratom 24h, ale nie tylko. Co ile wrzucacie i jakie dawki aby utrzymać stan? Skoro czas działania to około 2-3 godziny to jak wrzucacie w nocy aby się wyspać skoro działanie schodzi?

Ja wrzucam sobie prawie codziennie (czasami przerwy kilkudniowe) wieczorami (minimum 17-18 godzina przed nigdy) dawkę 3g, po 2 godzinach 2g, i na końcu 1g, po czym ketrel i spanko. Lecę tak już jakiś czas i nie czuję żadnych skutków ubocznych. Ale tak mnie dzisiaj naszło jak sobie uświadomiłem, że jednak używam codziennie żeby zapytać.

Po jakim czasie i czy w ogóle przy takich dawkach mogą wystąpić objawy odstawienne? Jeżeli tak to jak będę je odczuwał i kiedy? Nad ranem, w nocy? Dawek nie zwiększam i nie zamierzam bo takie działanie na niskich odpowiada mi najbardziej na wieczorny relaks :) Kratom głównie zielony maeng da.
  • 245 / 28 / 0
Piłem dwa tygodnie średnia dawka 5g w weekendy wyskok na 10g. Po dwóch tygodniach 20h od ostatniej herbaty około 14-15 nagle pogorszenie nastroju, co chwilę ziewanie. O 16 już jestem taki zmęczony że idę spać na trzy godziny jakbym zmianę w kopalni węgla miał. Więcej nie zamawiam, za fajne to jest i już lewą nogą jestem wjebany. Myślałem, że da się zaleczyć małą dawka tramadolu, ale lipa Kratom silnie hamuje enzym CYP2D6, kiedyś wziąłem setkę trampka w robocie na ból pleców kompletnie nic nie zadziałało przeciwbólowo, gdzie normalnie już działa na mnie 25mg tylko w głowie lekko się kręciło. Jak ktoś myśli, że zaleczyć koda to też lipa, ponoć można wszamac paczkę i nic. Na razie robię stożek, dzisiaj 3g poszło, na indyku to bym rano nie dał rady pracować normalnie.
  • 190 / 23 / 0
To powiem Ci, że ciekawa sytuacja. Można powiedzieć, że od kilku miesięcy wieczorami popijam sobie kratom w podzielonych dawkach około 6g/dzień i w dni w które nie pije nie odczuwam żadnych nieprzyjemności póki co. Co prawda nigdy nie byłem wjebany w żadne opio więc może tutaj leży przyczyna Twojego samopoczucia? Gdzieś mi migneło, że osoby które wczesniej zażywały jakieś opio mogą szybciej odczuć "skręty" po kratomie.
  • 245 / 28 / 0
Najwięcej informacji jest na Reddit tam znajdziesz wszystkie informację. Pisali, że właśnie po dwóch tygodniach może wystąpić skręt. Zrób sobie dwa dni przerwy i zobaczysz, mi po 24h dosłownie jakby baterię wyjął, psychicznie nie jest źle, choć stożkuje się go ciężko bo męczy strasznie na dorzutke, a taki niedojebany to też ujowo. Zrobiłem sobie 3g i mnie meczy strasznie żeby dojebac kolejne trzy. Trzeba uważać silnie uzależnia coś między tramadolem, a Oxy.
Co do wrzucania na wieczór to musiałem wrzucić estazolam i tak ciężko było zasnąć. Normalnie to wojowalbym do 4 lekko.
  • 190 / 23 / 0
No to na wszelki wypadek zrobię sobie kratomowy wieczór co drugi dzień, żeby robić te przerwy około 48h. Trochę mnie zaniepokoiłeś.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rząd zajmie się projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy m.in. na wyroby tytoniowe

Na wtorkowym (1 października) posiedzeniu rządu ministrowie zajmą się m.in. projektem ustawy okołobudżetowej oraz projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy na papierosy i inne wyroby tytoniowe. Podobnie jak w zeszłym tygodniu, posiedzenie rządu rozpocznie się od raportu w sprawie sytuacji powodziowej.

Przy autostradzie A4 rosły sobie konopie indyjskie

W rejonie autostrady A4 rosły sobie konopie indyjskie. Policjanci z Bochni znaleźli najpierw ścięty krzak, a potem kilka miejsc uprawy.

Oficjalnie: Kamala Harris popiera federalną legalizację marihuany w USA

Kamala Harris oficjalnie ogłosiła poparcie dla federalnej legalizacji marihuany, wyrażając swoje stanowisko podczas podcastu „All the Smoke”.