Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
03 kwietnia 2021malami77 pisze: BladziuchnyStrach.Problem w tym, że ja nie umiem stopniowo schodzić z dawki, bo kusi mnie i biore więcej, zastanawiam się czy ja potrafie funkcjonować bez Tramalu, chyba nie, o benzo to w uk zapomnij, owszem lekarz kazał mi schodzić z dawki, ale żadnych leków nie dał i nie chciał dać.W polsce jak poszłam do psychiatry to dał i benzo i inne leki, żeby przeżyć po odstawieniu Tramalu. Tu w uk nawet do psychiatry ciężko się dostać, bo lekarz rodzinny pozjadał wszystkie rozumy i przepisuje na depresje jakieś słabe leki co nie działają na mnie, tu nawet Coaxilu nie ma bo licencji nie mają na tianeptyne,chciałam Coaxil od lekarza to powiedział że zabroniony bo działa jak amfetamina, masakra.
Benzo - czułem sie chujowo a w szafce kilkanascie blistrów rolek i klona.
Prega - mnie dosc mocno wjebala, do zerowania bardzo ciezko a tu 3 blistry sie śmiały "ulżyj sobie kurwa, po chuj sie meczysz"
Balkofen - pierwsze zejscie powolne, stany subdepresyjne bo obcialem sporo benzo na baklo i też nie podbijałem.
Potem mija, 2 tygodnie, miesiac i zaczyna być tylko stamdardowa depresja, umożliwiajaca normalne funkcjonowanie. Po ilu by przeszło po tym baklo kompletnie to nie wiem bo odkryłem małe ilości kratomu by wesoło.spedzic urlop. A potem jakis czas zagościł w menu.
Ucinaj po troche i czekaj aż sie lepiej poczujesz nim znowu odejmiesz. W końcu to nie sprint jakiś ani wyścig z czasem, po takim czasie nie ma znaczenia czy zejdziesz w miesiac czy dwa nim bedziesz wracać.
03 kwietnia 2021Arabella841 pisze: Zdarzało Wam się odczuwać po opio ogromne pragnienie? Miałam tak wiele razy po kodzie i tramadolu, piłam jeden kufel pełen wody z lodem i cytryną za drugim i praktycznie nie miałam dość, przestawałam dopiero, gdy już ledwo mogłam się ruszać Ogólnie wielka ochota na takie orzeźwiające rzeczy, jakieś sorbety porzeczkowe itp.
Jeszcze mam ten fart, że tramal ani trochę nie zaburza mi apetytu. Zaraz coś ojebie w sumie :-)
03 kwietnia 2021Endzi pisze: Jak odkąd miałam swój pierwszy atak paniki, to nie mogłam już zioła palić, za każdym razem albo atak paniki, albo stan przed, zero fazy, nie mogłam już nic brać dopóki nie wpadłam na tramadol z pregabaliną. I mówie tu raczej o małych ilościach, ok 200-300mg tramadolu i 300-450 pregabaliny, którą i tak biorę na co dzień. Niestety ale nic innego chyba już nie wchodzi w gre przez moje zaburzenia lękowe :(
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Zwierzęta spożywają alkohol częściej, niż nam się wydaje
Spożycie alkoholu wśród zwierząt jest bardziej rozpowszechnione, niż sądzimy – uważają naukowcy w University of Exeter, University of Calgary i College of Central Florida. Przypominają oni, że etanol jest obecny niemal w każdym ekosystemie, należy więc przyjąć, że prawdopodobnie jest regularnie spożywany przez większość zwierząt odżywiających się owocami i nektarem. Swoje wnioski uczeni opublikowali na łamach pisma Trends in Ecology & Evolution.
Marihuana zmniejsza grubość kory mózgowej – mówią badania na temat wpływu konopi indyjskich na mózg
Kanadyjskie badania dotyczyły wpływu używania konopi indyjskich na strukturę mózgu u młodzieży. Prace badawcze, prowadzone przez zespoły Gracieli Pineyro i Tomasa Pausa, wykazały, że stosowanie THC (tetrahydrokannabinolu – organicznego związku chemicznego z grupy kannabinoidów, głównej substancji psychoaktywnej zawartej w konopiach) przez nastolatków prowadzi do zmniejszenia grubości kory mózgowej. Zaobserwowano, że THC powoduje zanik dendrytów – struktur neuronowych niezbędnych do komunikacji międzykomórkowej, co może skutkować atrofią określonych obszarów kory w okresie krytycznym dla rozwoju mózgu.
Majordomus premiera Francji skazany na rok więzienia za handel narkotykami
26-letni główny lokaj Matignon, czyli siedziby premiera Francji, oficjalnie przebywa na zwolnieniu lekarskim. W rzeczywistości został aresztowany w czwartkowy wieczór 7 listopada w trakcie handlu kokainą.