30 maja 2018OdwiertKorzenny pisze: Doktorek mi zapomniał napisać słownie liczby mg..
to sam napisałem.
Jestem przestępcą ?
ciekawa kwestia
"Rutyna to rzecz zgubna "
30 maja 2018OdwiertKorzenny pisze: Doktorek mi zapomniał napisać słownie liczby mg..
to sam napisałem.
Jestem przestępcą ?
Parę stron wcześniej była rozmowa na temat zmiany kodów na recepcie - jak kod się nie czyta - wpisujemy numery ręcznie, jeśli któryś kod jest niepoprawny, wyskakuje info „zła suma kontrolna”. W przypadku recept pełnopłatnych rzadko kiedy wbijamy kody ;)
Słyszałem że przychodnia/lekarz dostaje to od NFZ ale czy jest to powiązane w systemie gdy recka jest realizowana?
Przejrzałam wątek i widzę tu pare mądrych głów... stąd mam pytanie.
Potrzebuję tramalu, lekarze mi wypisują bez problemu bo jestem chora, ale to za mało. Wiadomo, wpadłam w to. Moje pytanie jest następujące: myślicie, że udałoby się iść do apteki, powiedzieć że jestem chora na to i na to, że w związku z tym każda wizyta u lekarza niesie za sobą ból (wyjście z domu) i czy sprzedadzą bez refundacji, na 100% płatny tramal? W sumie ceny dla mnie nie mają znaczenia, więc spokojnie mogę płacić 100%.
[cut]
Byłabym wdzięczna.
Na forum obowiązuje zakaz handlu. | STR88
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.