30 maja 2018OdwiertKorzenny pisze: Doktorek mi zapomniał napisać słownie liczby mg..
to sam napisałem.
Jestem przestępcą ?
ciekawa kwestia
"Rutyna to rzecz zgubna "
30 maja 2018OdwiertKorzenny pisze: Doktorek mi zapomniał napisać słownie liczby mg..
to sam napisałem.
Jestem przestępcą ?
Parę stron wcześniej była rozmowa na temat zmiany kodów na recepcie - jak kod się nie czyta - wpisujemy numery ręcznie, jeśli któryś kod jest niepoprawny, wyskakuje info „zła suma kontrolna”. W przypadku recept pełnopłatnych rzadko kiedy wbijamy kody ;)
Słyszałem że przychodnia/lekarz dostaje to od NFZ ale czy jest to powiązane w systemie gdy recka jest realizowana?
Przejrzałam wątek i widzę tu pare mądrych głów... stąd mam pytanie.
Potrzebuję tramalu, lekarze mi wypisują bez problemu bo jestem chora, ale to za mało. Wiadomo, wpadłam w to. Moje pytanie jest następujące: myślicie, że udałoby się iść do apteki, powiedzieć że jestem chora na to i na to, że w związku z tym każda wizyta u lekarza niesie za sobą ból (wyjście z domu) i czy sprzedadzą bez refundacji, na 100% płatny tramal? W sumie ceny dla mnie nie mają znaczenia, więc spokojnie mogę płacić 100%.
[cut]
Byłabym wdzięczna.
Na forum obowiązuje zakaz handlu. | STR88
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina