To ludzie stworzyli sobie boga.
Jak zazywac? :D PALIC
Spaliliśmy na raz jednego grama. Bardzo subtelne działanie, przyjemny smak (jak dla mnie) lekko podpadajacy pod Szalwie. Dziala lekko rozluźniająco i nie wiem, czy to bylo placebo czy efekt zmeczenia organizmu, ale jak to z Pilleaterem konczylismy to po każdym machu przez 3-4 sekundy sie smialismy jak glupki, ale cholera wie z czego :) Lecz możliwe, ze to jeszcze dxm lekko nadawał.
Lotnik pisze: tzn.?
bo nie rozumiem pytania
Zrobilem sobie herbatke. Dosyc silna. Podczas picia czulem na poczatku przelyku pieczenie i smak pieprzu. Ale co ciekawe nie odbierały go standardowe kubki smakowe, tylko poczaek przelyku.
Nic z duzym trudem wypilem. I potem było najgorsze.
Nie potrafie porownac tego uczucia do niczego innego jak mocnego kaca alkoholowego.
Czyli ciężka glowa, ciagneło mnie na rzyganie, ale rownoczesna niemoznosc wyrzygania tego.
Dopiero jak minął ten ok. pół godzninny stan, to wtedy na jakies 10 minut nastąpiło takie całkowite uspokojenie i wyluzowanie - cos w stylu głupi jasio.
Ale mysle ze uczucie poprzedzające tą fazę nie jest warte tego krótkiego relaksu. Jak dziala palenie nie wiem. Na pewno nie wali tak po przelyku. Ja wam napisałem jakie byly moje reakcje po herbatce.
Świetne działanie nasenne zaobserwowałem w przypadku picia herbatki z melisy z płaską łyżeczką suszu lobelii. Skręty MJ+lobelia są niestety zbyt przymulające - od razu zasypiałem :)
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.