Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Clay »
slivka77 pisze:
Ten test jerst prawdopodobnie firmy "Hydrex" ale nie wiem... bazuje na tym linku a to jest na 100% ten test ktory mi starzy robia wiec jak mozez to looknij na tego linka :
http://www.hydrex.pl/opis_multi4.html
Tu jest cala ulotka, ktora jest w tym tescie :). Moze cos mi pomozesz :D
`Opakowanie MULTI Test należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (testu nie wolno przegrzewać powyżej 30° C, ani zamrażać).

Nie używać testu po terminie ważności.

Nie używać testu w przypadku, gdy opakowanie foliowe jest uszkodzone.`

Jeśli macie okazję dorwać się do multitestu, który chcą wam zrobić, to najlepszym wyjściem jest wsadzenie go zamrażarki <w moim przypadku były to 3 godziny + przedziurawienie opakowania iglą przy perforacji, czyli w miejscu względnie niewidocznym> ; ] Skuteczne!
Uwaga! Użytkownik Clay nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
pomocy
Nieprzeczytany post autor: Kubek »
pomoze mi ktoś? > 2 posty w górę
  • 161 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Evenement »
Może ktoś potwierdzić skuteczność kropli Visine przy oszukiwaniu testów?
  • 884 / 30 / 0
Evenement pisze:
Może ktoś potwierdzić skuteczność kropli Visine przy oszukiwaniu testów?
Nom. Kliknij tutaj :)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 161 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Evenement »
Nurtuje mnie rzecz następująca: kuratorka straszy mnie testami laboratoryjnymi, które mają wykrywać obecność narkotyków w organiźmie nawet do roku czasu od ostatniego użycia. Nie wiem tylko czy chodziło jej o badanie krwi, czy moczu, ale najprawdopodobniej moczu. Taki test ponoć kosztuje ok. 70 zł. I teraz pytanie czy jest cos takiego możliwe???
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Nie istnieje test, ktory by mogl wykryc kazdy narkotyk w organizmie rok (sic!) po jego spozyciu. Zwlaszcza, ze przeciez kazda substancja ma wlasny czas wydalenia z organizmu. Zwlaszcza, jezeli jest to test moczu (chociaz niekoniecznie - przeciez moze to byc test na sline albo pot). Jezeli juz, to moglby to byc test wlosow, ktory pokaze, co wprowadziles do organizmu, odkad ten wlos jest na twoim ciele:) Ale to sie stosuje racej przy kokainie lub heroinie.

Jezeli chodzi o test na mocz to wykrycie danej substancji jest mozliwe (chodzi o test jakościowy, nie ilosciowy):
Amfetamina 48 - 72 godz. (2-3 dni)
Kodeina 48 - 72 godz. (2-3 dni)
Morfina 48 - 72 godz. (2-3 dni)
Kokaina 72 godz. (3 dni) lub dluej
Kannabinoidy 5 dni; przy dlugotrwalym stosowaniu do 30 tygodni
Benzodiazepiny 72 godz. (3 dni)
Barbiturany szybko dzialajce 24 godz. (2 dni), wolno dzialajce 7 dni
Fencyklidyna 8 - 55 godz.

Okresy te zaleza od wysokoci przyjetej dawki, dlugosci okresu i czestoci przyjmowania, wieku, wagi
ciala, stanu zdrowia .

Dane pochodza z publikacji "Analiza środków psychoaktywnych w materiale biologicznym" - moge zrobic gdzies upload, jakby to kogos interesowalo.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2007 przez P-paranoi, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 82 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rudy »
Jakie domowe testy - tzn. w jakiej formie najczęściej są i ile dni po nie wykryją fetki ?

Jak oszukać test na amfetamine ?
Ostatnio zmieniony 09 marca 2007 przez Rudy, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Rudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
W całym tym temacie, nikt nie napisał, jak oszukać multi-test aby nie wykrył tablet. Miałem ostatnio robiony test a dzień wcześniej wpiepszyłem 2 guziki i wykryło ale niejednoznacznie. Starzy sie wkurzyli i po kazdej wiekszej imprezie bede miał robione testy, a zbliza się Tiesto 14.04 wiec muszę coś wymyśleć. Czy są sposoby tak ja z kroplami Visine że nie wykrywa trawy, żeby też coś dodać do moczu, lub spozyć cos żeby niewykryło tablet?
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Dropsy tak jak amfetamina
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tytan »
Jak amfa, czyli jak? bo nic nie znalazłem, pozatym ze wczesniej dorwac test i go podgrzać lub schłodzic.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.