Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Clay »
slivka77 pisze:
Ten test jerst prawdopodobnie firmy "Hydrex" ale nie wiem... bazuje na tym linku a to jest na 100% ten test ktory mi starzy robia wiec jak mozez to looknij na tego linka :
http://www.hydrex.pl/opis_multi4.html
Tu jest cala ulotka, ktora jest w tym tescie :). Moze cos mi pomozesz :D
`Opakowanie MULTI Test należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (testu nie wolno przegrzewać powyżej 30° C, ani zamrażać).

Nie używać testu po terminie ważności.

Nie używać testu w przypadku, gdy opakowanie foliowe jest uszkodzone.`

Jeśli macie okazję dorwać się do multitestu, który chcą wam zrobić, to najlepszym wyjściem jest wsadzenie go zamrażarki <w moim przypadku były to 3 godziny + przedziurawienie opakowania iglą przy perforacji, czyli w miejscu względnie niewidocznym> ; ] Skuteczne!
Uwaga! Użytkownik Clay nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
pomocy
Nieprzeczytany post autor: Kubek »
pomoze mi ktoś? > 2 posty w górę
  • 161 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Evenement »
Może ktoś potwierdzić skuteczność kropli Visine przy oszukiwaniu testów?
  • 884 / 30 / 0
Evenement pisze:
Może ktoś potwierdzić skuteczność kropli Visine przy oszukiwaniu testów?
Nom. Kliknij tutaj :)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 161 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Evenement »
Nurtuje mnie rzecz następująca: kuratorka straszy mnie testami laboratoryjnymi, które mają wykrywać obecność narkotyków w organiźmie nawet do roku czasu od ostatniego użycia. Nie wiem tylko czy chodziło jej o badanie krwi, czy moczu, ale najprawdopodobniej moczu. Taki test ponoć kosztuje ok. 70 zł. I teraz pytanie czy jest cos takiego możliwe???
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Nie istnieje test, ktory by mogl wykryc kazdy narkotyk w organizmie rok (sic!) po jego spozyciu. Zwlaszcza, ze przeciez kazda substancja ma wlasny czas wydalenia z organizmu. Zwlaszcza, jezeli jest to test moczu (chociaz niekoniecznie - przeciez moze to byc test na sline albo pot). Jezeli juz, to moglby to byc test wlosow, ktory pokaze, co wprowadziles do organizmu, odkad ten wlos jest na twoim ciele:) Ale to sie stosuje racej przy kokainie lub heroinie.

Jezeli chodzi o test na mocz to wykrycie danej substancji jest mozliwe (chodzi o test jakościowy, nie ilosciowy):
Amfetamina 48 - 72 godz. (2-3 dni)
Kodeina 48 - 72 godz. (2-3 dni)
Morfina 48 - 72 godz. (2-3 dni)
Kokaina 72 godz. (3 dni) lub dluej
Kannabinoidy 5 dni; przy dlugotrwalym stosowaniu do 30 tygodni
Benzodiazepiny 72 godz. (3 dni)
Barbiturany szybko dzialajce 24 godz. (2 dni), wolno dzialajce 7 dni
Fencyklidyna 8 - 55 godz.

Okresy te zaleza od wysokoci przyjetej dawki, dlugosci okresu i czestoci przyjmowania, wieku, wagi
ciala, stanu zdrowia .

Dane pochodza z publikacji "Analiza środków psychoaktywnych w materiale biologicznym" - moge zrobic gdzies upload, jakby to kogos interesowalo.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2007 przez P-paranoi, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 82 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rudy »
Jakie domowe testy - tzn. w jakiej formie najczęściej są i ile dni po nie wykryją fetki ?

Jak oszukać test na amfetamine ?
Ostatnio zmieniony 09 marca 2007 przez Rudy, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Rudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
W całym tym temacie, nikt nie napisał, jak oszukać multi-test aby nie wykrył tablet. Miałem ostatnio robiony test a dzień wcześniej wpiepszyłem 2 guziki i wykryło ale niejednoznacznie. Starzy sie wkurzyli i po kazdej wiekszej imprezie bede miał robione testy, a zbliza się Tiesto 14.04 wiec muszę coś wymyśleć. Czy są sposoby tak ja z kroplami Visine że nie wykrywa trawy, żeby też coś dodać do moczu, lub spozyć cos żeby niewykryło tablet?
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Dropsy tak jak amfetamina
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tytan »
Jak amfa, czyli jak? bo nic nie znalazłem, pozatym ze wczesniej dorwac test i go podgrzać lub schłodzic.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.