Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 683 / 133 / 0
Witam chyba nigdzie nie znalazłem takiego wątku strikte o stanie naszych ząbków lub ich braku przy zażywaniu opioidów szczególnie tych ciężkich zażywanych dożylnie ale także jak i palone z blachy (heroina,fentanyl), chciałbym się dowiedzieć, czy wam również w nałogu szczególnie silnych opio takich jak
-buprenorfina
-morfina
-oksykodon
-heroina
-fentanyl
-metadon etc…
Zęby wypadają jak rzodkiewki, i czy leczycie i dbacie o swoje zęby podczas grzania, ale jeśli kodeina bądź tramadol czy inne opio wpłynęło na stan twoich zębów śmiało podziel się swoją historią, chciałbym się tez dowiedzieć czy leczycie się u stomatologów którzy zajmują się typowo leczeniem zębów opiowraką, mnie kilku dentystów z I stolicy polski odesłało do Poznania, ze jeśli jestem uzależniony od morfiny to muszę być leczony przyszpitalnie, pamietam kiedyś będąc u dentysty znieczulenie na mnie słabiej zadziałało i wszystko czułem to był dramat a raz po detoxie, znieczulenie podane wywołało mi głód i wrocilem od razu po tej wizycie do ćpania, czyżby mógł mi podać jakieś znieczulenie na opio? Głównie podają lidokaine, a sam dentysta powiedział mi, ze nie ma pojęcia dlaczego istnieje powinowactwo i znieczulenie działa na mnie słabiej niż na innych ludzi mimo, ze podawał mi znieczulenie nie będące żadnym opioidem (inny przykład), zapraszam do dyskusji w tym temacie, ja w wieku 27 lat z tylu już nie mam zębów praktycznie, wypadały bezbolesnie, i raz obudziłem się z dupy bez czwórki… która była ładna i nic nie zapowiadało na jej utratę tym bardziej przez sen, boje się ze stracę wszystkie zęby przez ten nałóg, ale mniejsza o mnie poopowiadajcie swoje historie zniszczenia zębów i przez głównie które opio i metodę przyjmowania i ewentualne leczenie i czy u jakiegoś „specjalnego stomatologa” dla opiatowcow czy normalnie w zwykłych przychodniach u was w mieście.
  • 3245 / 617 / 0
Ja miałem długie ciągi małych ilości tramadolu i kodeiny i mam cmentarz w gębie, nie bolą mnie samoistnie, ale już mogę się pogodzić z tym że żadna dziewczyna nie będzie chciała się całować, tzn nie jebie mi z gęby ale mam zaawansowaną próchnicę i kilku zębów wogóle nie mam, ja to zaakceptowałem, ale życia mi takie coś nie ułatwia.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1287 / 327 / 12
Jacek Maleńczuk w swojej biografii „chlałem, ćpałem i przetrwałem” (imho bardzo ciekawa książka) twierdził, że jak się pizga herę po batach dłużej niż pół roku to zęby lecą jak igiełki.

Nie do końca w to wierzyłem, ale jak widać - nawet nie trzeba walić w kable. Zawsze myślałem, że to amfetamina najbardziej psuje uzębienie.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 683 / 133 / 0
Podobno najbardziej zęby psuję metamfetamina, ale trzymajmy się wątku o opio, co do wypadania jak rzodkiewki to się zgadzam, jadłem coś i zostawiałem zdrowy ładny ząb w talerzu na szczęście wypadały mi tylnie moje ciągi najdłużej trwały 11 miesięcy i.v teraz ten trwa 10 miesięcy zazwyczaj trwają od 8-11 miesięcy i idę na detox, teraz niedługo tez się wybieram i już nie zamierzam się wypisywać swoją droga zęby zaczynaja dopiero bolec po detoksykacji, jak byłem pi detoksach i już nie było majki/oxy/hery czy co tam brałem w danym czasie w organizmie to się wtedy zaczynało z bólem i okazywało ze te zeby które wydawały się zdrowe to tylko ból był przykrywany, a co do kodeiny czy tramadolu, dziwne ze koda tak Ci uzębienie rozjebala, tramadol jeszcze bo to syntetyk, chyba ze długo tą kode trzaskasz, ja na kodzie to w zasadzie nie miałem jakichs dolegliwości ale brałem ja w ciągu jakieś 7-8 miesięcy i przeskoczyłem na wyższy lvl może gdybym pobrał kilka lat tez byłoby inaczej
  • 73 / 3 / 0
Ja trzaskam oxy i Kratom od 5lat codziennie ale co prawda nie i.v. I zęby nic ale coś się dzieję na pewno z dziąsłami. Aha palenie marihuany niszczy zęby w jakiś sposób też wpływa na dziąsła czytałem na ten temat jakiś artykuł naukowy. Zresztą sam to potwierdzam że zioło niszczy zęby nie tak jak feta tu nie ma porównania ale jednak. i dużą role odgrywa też genetyka i tu nie ma bata dobre geny dobra sprawa.
  • 34 / 2 / 0
Zawsze na dtx sie sypia. Raz ze glody (na AA po weselach i innych imprezach bolą ich zwykle), a dwa prawdopodobnie opio maskuje bol, noi styl zycia..bycia.. Najlepiej sprawdzal sie lacaluct na zapalenie dziasel, oczywiscie nawet male dawki ketaprofenu (najlepsze) ewentualnie nimesil, ale to nie rozwiazuje problemu tak empirycznie mowiac. Po kodzie i tramcu, nie mialem problemow dalej to juz tylko ekstrakcja/zatrucie. Nie polecam tym co maja wygiete korzenie, magik od uzebienia nie chce dac 5 AMP lidokainy (mniej sobie moga gadalce-bo gadaja, w dupe wsadzic) i konczy sie to chirurgia szczekowa.
Dentysta sadysta, pzdr ŁDZ i Marylka
  • 7 / 2 / 0
Mnie po ponad 10 latach z tramadolem doustnie, oksykodonem, morfiną i.v. jeszcze nie wypadły!! Ale! Po oksykodonie mogę szczotkować zęby przez 20-25min i czuję, że są niedomyte. Czy macie takie doświadczenia? Moje zaczynają się kruszyć. Trafiłam tutaj kiedyś na wątek o dbaniu zębów i kolega z forum wyjaśnił mi jak pasta ELMEX, niszczy zęby - nadmiar fluoru. Od tamtej pory używam past bez fluoru i jest lepiej, mam mniejszą nadwrażlwość. Polecam Biorepair a tańsza -Biomed.
Ja miałam i mam na tym punkcie fioła. Chętnie dowiem się jak wygląda leczenie w tym kraju, jak ćpuna robi się krucho z zębami.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.