...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Witajcie,
mam problem i przestałem go przed sobą ukrywać. Ostatnie 2 miesiące w życiu miałem strasznie trudne i musiałem się czymś wspomóc, aby dać radę. Jechałem na Xanaxie. Dawka 5-6mg jednorazowo przed snem. Trzymało mnie jeszcze następnego dnia, wiec brałem co 2 dni. Czytałem różne poradniki na zachodnich stronach, ale tam głównie radzono subsytucje np. diazepamem. Nie chce nic krzyżowac, chce powoli zejść z tego do zera. Dawki, które biorę są wysokie z tego powodu, że niższe nie działaja. Pewnie z powodu, że już wcześniej miałem doświadczenia z benzo. Doradźcie proszę, czy lepiej przejść na dawkę codzienna, ale niższa i potem zmniejszać (o ile i co ile?), czy zmniejszać ta dawkę co drugi dzień (co ile i o ile?). WIELKIE dzięki za każdą poradę.
  • 12686 / 2456 / 0
Kiedy ja brałem Xanax i wpadłem w ciąg, musiałem dawkować 3 x na dobę. Ty piszesz, że możesz brać co 2 dni... Dziwne to trochę - na pewno jesteś uzależniony? : ) Czy pominięcie dawki powoduje piekło na ziemi?

Generalnie lepiej przejść na dłużej działające benzo - relanium jest idealny. Łatwiej jest nad tym zapanować.
  • 17 / / 0
Dzieki za odp. Nastepnego dnia jeszcze mnie na tyle trzyma, że nie czuję głodu. Dopiero po 48h zaczynaja się dreszcze, mdłości, trzęsiawka dłoni i mięśni, totalny niepokój i złe samopoczucie. Spróbuję chyba zejść na co drugi dzień 4mg i potem w dół.
  • 134 / 18 / 0
Łap linka:
http://www.benzo.org.uk/polman/bzsched.htm
Masz tam przykładowe scenariusze odstawiania. Dostosuj do siebie i redukuj.
  • 906 / 75 / 19
Na początku wjebania wszystko dłużej trzyma.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.