Atypowy lek przeciwpsychotyczny z grupy pochodnych tienobenzodiazepiny wykazujący powinowactwo do licznych układów receptorowych: serotoninowych (5-HT2A/2C, 5-HT3, 5-HT6,), dopaminowych (D1, D2, D3, D4, D5), cholinergicznych receptorów muskarynowych (M1-M5), alfa1-adrenergicznych i histaminowych H1. Wykazuje większe powinowactwo do receptora 5-HT2A niż do receptora D2.
Kiedyś brałem perazynę (Pernazinum) w dawce 300mg na dobę, wciągnąłem połówke białka i nie poczułem dosłownie NIC. Nawet normalnie poszedłem spać.
Z pigułami może być podobnie, a pozatym szkoda by było, gdybym sobie serotonine w mózgu zużył na jakąś fazę, lepiej ją zostawić, żeby nie wpaść w deprechę :)
nie przebijesz neuroleptyka białkiem czy xtc.
Tak więc zjadłem dropsa, czułem wyraźne efekty XTC, ale spłycone... Nie będe narazie jadł.
Chciałbym się dowiedzieć czy może ma ktoś jakieś doświadczenia z zażywaniem pixów wraz z neuroleptykami (a dokładniej Olzapin)
czy pix może wejść w jakieś interakcje z Olzapinem? albo czy może na mnie przez Olzapin nie podziałać? już kilka lat nie brałem pixów ale teraz jakoś mnie tak naszło i nie chciałbym jakiś niespodzianek.
pozdrawiam i dziękuję z góry
[Ecstasy i neuroleptyki - pokolenie Ł.K.]
to mam odpowiedź - przy olzapinie tabsy nie działają
pozdro
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.