Atypowy lek przeciwpsychotyczny z grupy pochodnych tienobenzodiazepiny wykazujący powinowactwo do licznych układów receptorowych: serotoninowych (5-HT2A/2C, 5-HT3, 5-HT6,), dopaminowych (D1, D2, D3, D4, D5), cholinergicznych receptorów muskarynowych (M1-M5), alfa1-adrenergicznych i histaminowych H1. Wykazuje większe powinowactwo do receptora 5-HT2A niż do receptora D2.
Kiedyś brałem perazynę (Pernazinum) w dawce 300mg na dobę, wciągnąłem połówke białka i nie poczułem dosłownie NIC. Nawet normalnie poszedłem spać.
Z pigułami może być podobnie, a pozatym szkoda by było, gdybym sobie serotonine w mózgu zużył na jakąś fazę, lepiej ją zostawić, żeby nie wpaść w deprechę :)
nie przebijesz neuroleptyka białkiem czy xtc.
Tak więc zjadłem dropsa, czułem wyraźne efekty XTC, ale spłycone... Nie będe narazie jadł.
Chciałbym się dowiedzieć czy może ma ktoś jakieś doświadczenia z zażywaniem pixów wraz z neuroleptykami (a dokładniej Olzapin)
czy pix może wejść w jakieś interakcje z Olzapinem? albo czy może na mnie przez Olzapin nie podziałać? już kilka lat nie brałem pixów ale teraz jakoś mnie tak naszło i nie chciałbym jakiś niespodzianek.
pozdrawiam i dziękuję z góry
[Ecstasy i neuroleptyki - pokolenie Ł.K.]
to mam odpowiedź - przy olzapinie tabsy nie działają
pozdro
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.