Atypowy lek przeciwpsychotyczny z grupy pochodnych tienobenzodiazepiny wykazujący powinowactwo do licznych układów receptorowych: serotoninowych (5-HT2A/2C, 5-HT3, 5-HT6,), dopaminowych (D1, D2, D3, D4, D5), cholinergicznych receptorów muskarynowych (M1-M5), alfa1-adrenergicznych i histaminowych H1. Wykazuje większe powinowactwo do receptora 5-HT2A niż do receptora D2.
Kiedyś brałem perazynę (Pernazinum) w dawce 300mg na dobę, wciągnąłem połówke białka i nie poczułem dosłownie NIC. Nawet normalnie poszedłem spać.
Z pigułami może być podobnie, a pozatym szkoda by było, gdybym sobie serotonine w mózgu zużył na jakąś fazę, lepiej ją zostawić, żeby nie wpaść w deprechę :)
nie przebijesz neuroleptyka białkiem czy xtc.
Tak więc zjadłem dropsa, czułem wyraźne efekty XTC, ale spłycone... Nie będe narazie jadł.
Chciałbym się dowiedzieć czy może ma ktoś jakieś doświadczenia z zażywaniem pixów wraz z neuroleptykami (a dokładniej Olzapin)
czy pix może wejść w jakieś interakcje z Olzapinem? albo czy może na mnie przez Olzapin nie podziałać? już kilka lat nie brałem pixów ale teraz jakoś mnie tak naszło i nie chciałbym jakiś niespodzianek.
pozdrawiam i dziękuję z góry
[Ecstasy i neuroleptyki - pokolenie Ł.K.]
to mam odpowiedź - przy olzapinie tabsy nie działają
pozdro
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.