Atypowy lek przeciwpsychotyczny z grupy pochodnych tienobenzodiazepiny wykazujący powinowactwo do licznych układów receptorowych: serotoninowych (5-HT2A/2C, 5-HT3, 5-HT6,), dopaminowych (D1, D2, D3, D4, D5), cholinergicznych receptorów muskarynowych (M1-M5), alfa1-adrenergicznych i histaminowych H1. Wykazuje większe powinowactwo do receptora 5-HT2A niż do receptora D2.
Kiedyś brałem perazynę (Pernazinum) w dawce 300mg na dobę, wciągnąłem połówke białka i nie poczułem dosłownie NIC. Nawet normalnie poszedłem spać.
Z pigułami może być podobnie, a pozatym szkoda by było, gdybym sobie serotonine w mózgu zużył na jakąś fazę, lepiej ją zostawić, żeby nie wpaść w deprechę :)
nie przebijesz neuroleptyka białkiem czy xtc.
Tak więc zjadłem dropsa, czułem wyraźne efekty XTC, ale spłycone... Nie będe narazie jadł.
Chciałbym się dowiedzieć czy może ma ktoś jakieś doświadczenia z zażywaniem pixów wraz z neuroleptykami (a dokładniej Olzapin)
czy pix może wejść w jakieś interakcje z Olzapinem? albo czy może na mnie przez Olzapin nie podziałać? już kilka lat nie brałem pixów ale teraz jakoś mnie tak naszło i nie chciałbym jakiś niespodzianek.
pozdrawiam i dziękuję z góry
[Ecstasy i neuroleptyki - pokolenie Ł.K.]
to mam odpowiedź - przy olzapinie tabsy nie działają
pozdro
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.