Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1077 / 125 / 3
Od dobrej woli prokuratora.
Istnieje coś takiego? Prokurator nie opiera się na woli tylko na przesłankach ustawowych (powinien) a te jasno nie określają co oznacza "nieznaczna ilość" można by próbować stosować wykładnie prawną że dawka żeby się jedna osoba naćpała ale tu będą kontrowersje.

Nie dziwmy się że prokurator idzie na łatwiznę i sprawy nie umarza %-D

Ten cały przepis to takie chujowe coś. A co Palikot z tym zrobi? Cały chuj.
  • 168 / / 0
A co ma Palikot do tego? To nie była jego inicjatywa, on tylko głosił tanie hasła żeby przyciągnąć jak najwięcej wyborców debili. Tak naprawdę prokurator miał taką możliwość już wcześniej, ale żaden z niej nie korzystał. Jak jest teraz to nie wiem bo nie sprawdzałem oficjalnych danych o ile takie istnieją.
  • 6 / / 0
gdyby mnie zatrzymali pytali skad mam to prosta sprawa. Bylem ostatnio na bazarze i kupowalem ciuchy. Kreci się tam masa ciabarów wiec mowie ze typ mnie zaczepil i chciał mi sprzedac, powiedzial dobra cene wiec kupilem. Opisal bym jakiegos ciabara (oni wszyscy tacy sami :D ). Mysle ze to dobre wytulmaczenie :p sorry za błedy z telefonu pisze
  • 33 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: zawodowiec »
yam'teoretyk pisze:
I co? Może podciagną to ci pod składanie fałszywych zeznan(skąd to masz) i posiadanie.
Dopalacze się wszystkiego wyprą i mają całe zaplecze prawników. Może jeszcze założą sprawę cywilną :-)

mowa o opcji zeznania o kupnie marihuany ze strony dopalacze.com
To nie jest tak, że mówisz byle co, byle mieć jakąś wersję na papier. Psy nie uwierzą, że miałeś konopie z internetu, tylko się wkurwią, że im kit wciskałeś więc lepiej coś wiarygodniejszego wymyślić.
  • 13 / / 0
zawodowiec pisze:
yam'teoretyk pisze:
I co? Może podciagną to ci pod składanie fałszywych zeznan(skąd to masz) i posiadanie.
Dopalacze się wszystkiego wyprą i mają całe zaplecze prawników. Może jeszcze założą sprawę cywilną :-)

To nie jest tak, że mówisz byle co, byle mieć jakąś wersję na papier. Psy nie uwierzą, że miałeś konopie z internetu, tylko się wkurwią, że im kit wciskałeś więc lepiej coś wiarygodniejszego wymyślić.
A co jak bys nawet pokazal ich strone ktorzy na prawde istnieje i sprzeda takie rzecy? chodzi mi o taka ktorzy wszystcy juz znaja i nie moga zamykac ta strone. :)

Jak by mi zlapali to zawsze bym powiedzial tak ze ktos w klubie ale jak by doszlo do tego (na przyklad jak bym mial wiekszy iloscia pare rzecy) to bym powiedzial ze z takie strona.
-JesusGreen
Ćpun z Anglii. Z Polski język nie znam tak fajnie, i w ogole nie znam gramatyka. Tak ze moje posty mogą nie brzmieć fajnie. :D
[Butyr-Fent Unit]
  • 2008 / 496 / 0
Jak można wrabiać kogoś w przestępstwo, którego się nie dopuścił? Jednak już pomijając moralny aspekt jest to składanie fałszywych zeznań, które nie byłoby uznane za linię obroni i skutkowałoby postawieniem odpowiednich zarzutów.

Jeśli już chcecie się powoływać na źródło internetowe to mówcie, że kupiliście na Silk Road od kogoś z Polski ( aby nie doszedł zarzut przemytu ) kogo nicku nie pamiętacie. Akurat temu marketowi polska policja nie zagrozi.

Niemniej sądy przy wydawaniu wyroku mogą uwzględniać czy zdobycie narkotyku było spowodowane impulsem ( np: namowa dilera, niechęć odrzucenia prze kolegów ), czy zamiarem zrealizowanym w sposób wcześniej zaplanowany. Pierwsza z rozważanych możliwości jest okolicznością łagodzącą.
  • 1 / / 0
Ja polecam powołać się na Art. 261. KPC - dotyczący osób mających prawo do odmowy zeznań.
Tzn. masz prawo nie wpierdalać (uogólniajac) rodziny i osoby z którą jesteś w związku.

http://www.arslege.pl/osoby-majace-praw ... k14/a8500/
Powiadają, że narkotyk potrafi zmienić fizjologię. Że komórki, z których zbudowany jest ludzki organizm, przyzwyczajają się do towaru, jakikolwiek by on był, wpisują się w jego pamięć i potem już zawsze go pragną.
  • 825 / 14 / 0
Tworzenie portretu pamięciowego zajmuje zazwyczaj od godziny do dwóch, tutaj policja szybko się łapie, że coś nie jest na rzeczy skoro ten w 15 minut jest gotowy. Warto pamiętać. Choć wątpie ( nie znam nikogo kto tak miał ) by któryś z zatrzymanych musiał tworzyć pamięciówkę czarnego/siwego spod klubu.
  • 19 / / 0
Pewien policjant kiedyś mojemu znajomemu powiedział, że najlepsze są proste, konstruktywne historie, czyli np. "ktoś" poczęstował nas na dyskotece, lub zostało w kurtce po dyskotece, bo "ktoś" nam to włożył i my o tym zapomnieliśmy, tutaj mowa o małych i drobnych rzeczach, a nie o 5g./10szt- o to panu policjantowi chodziło.
  • 3523 / 54 / 0
KapitanAizen pisze:
Jednak już pomijając moralny aspekt jest to składanie fałszywych zeznań, które nie byłoby uznane za linię obroni i skutkowałoby postawieniem odpowiednich zarzutów.
Jeśli ktoś ma już postawione zarzuty i jest podejrzanym to chyba może kłamać. Kłamać nie może tylko świadek.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.