...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Jakie uzależnienie według Ciebie jest najgorsze?
od Konopi Indyjskich(marihuana,haszysz)
55
3%
od nikotyny
193
12%
od Opiatów(heroina, morfina, kodeina)
643
40%
od Benzodiazepin(Xanax, Lorafen, Relanium)
158
10%
od alkoholu(piwo, wódka, denaturat)
264
16%
od amfetaminy lub Methamfetaminy
212
13%
od kokainy lub Cracku
73
5%
od Psychodelików(grzyby, LSD, LSA,)
13
1%

Liczba głosów: 1611

ODPOWIEDZ
  • 46 / / 0
Po sobie mogę stwierdzić, że najwięcej złego zrobiły alkohol i stymulanty, na szczęście udało mi się od tego uwolnić zanim całkowicie dotknąłem dna ;-)
  • 677 / 1 / 0
alko i stymulanty, jak cudnie idą w parze przez wieczność.
delikatny jestem na zwale.
  • 1957 / 230 / 0
We wcześniejszym poście pisałem o alko i szlugach, ale po głębszym przemyśleniu sprawy to moim najgorszym nałogiem jest chyba użalanie się nad sprawami których już i tak nie zdołam zmienić, często martwię się czymś co zupełnie nie powinno mnie dołować a.k.a nerwica natręctw.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 18 / 0
W celu okreslenia, jaki nalog jest najgorszy, nalezaloby okreslic, jakie czynniki nalezy brac pod uwage. Najgorszy dla pojedynczej jednostki, calego spoleczenstwa? Nalezy brac pod uwage jego dostepnosc, ceny? Gorzej, jesli jest przyjemny ale i silniej uzalezniajacy jak mefedron, czy gowniany i srednio uzalezniajacy jak amfetamina? Innymi slowy czy jakosc pizdy ma znaczenie w ocenianiu?

W zaleznosci od tego, jakie kryteria bralibysmy pod uwage bardziej, a jakie mniej, ranking wygladalby inaczej.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 73 / / 0
Najgorszym nałogiem jest masturbacja, dziękuję pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik szybki_gonzalez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 1 / 0
a powiedzta mnie chemicy teoretyści pod co ketony podpasowują? ani to stymulanty amfetaminowe, ani grzybki halucynogenne. alkohol też to nie jest, do Xanaxu daleko, a masturbacji nie rozumiem. zatem?
delikatny jestem na zwale.
  • 1252 / 4 / 0
a gdzie jest mefedron?!

Kokaina i amfetamina to przy mefedronie bebico junior z witaminami, o smaku marchewkowym.
Najgorszym nałogiem jest masturbacja, dziękuję pozdrawiam
coś w tym jest ;/
Ja mam combo - walenie mefa i walenie kuca
To tak na prawdę jedyny nałóg w który kiedykolwiek wpadłem w całym życiu, ale przekurewsko ciężko się uwolnić i na przestrzeni lat można totalnie zjebać sobie w ten sposób życie i zdziczeć, czego jestem świetnym przykładem
  • 4 / / 0
Ja najgorzej wspominam epizody z amfą... Strasznie wsiada na mózg... Ale chyba najbardziej uzalezniajace są osoby z którymi brałeś :)
  • 867 / 18 / 0
Czlowiek rodzi sie uzalezniony od przyjemnosci. Jest to przejebany nalog, bo ogranicza nasza wolnosc.

Zajebiscie nie chce mi sie robic rzeczy, ktore nie sa bardzo przyjemne. A takie rzeczy sa zazwyczaj najzdrowsze.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 266 / 0
Gdyby nie przyjemność to co by nas napędzało do odżywiania się, rozmnażania, wysiłku? Po co uprawiać seks, dla utrzymania nas jako gatunku czy dla przyjemności? Co by nas skłoniło do poszukiwania partnera? Dlaczego ludzie w depresji i w stanie anhedonii nie współżyją, nie odżywiają się prawidłowo i popełniają samobójstwa. Przyjemność jest jak tlen, od niego też jesteśmy zależni, bez jej obecności ciało obumiera wraz z duszą (pierd*lę jak jakiś hednonistyczny kaznodzieja :-) ).

...a najgorszy nałóg to fajki, bez sensu
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.